Početna Gradske teme Odabran dobavljač 1.800 doza vakcine protiv HPV za Novi Sad

Odabran dobavljač 1.800 doza vakcine protiv HPV za Novi Sad

Farmaceutski distributer “Phoenix pharma” dopremiće 1.800 doza vakcine protiv humanog papiloma virusa (HPV) Institutu za javno zdravlje Vojvodine, a koje su namenjene devojčicama uzrasta od 12 do 14 godina.

Ova firma se jedina javila na tender Instituta, koji je raspisan u nameri da se za Novi Sad obezbedi ova vakcina koja je najbolja prevencija HPV, najčešćeg uzročnika raka grlića materice.

Posao vredi 10 miliona dinara i distribuiraće se do devojčica preko Doma zdravlja, kojem će vakcine biti blagovremeno dopremljene.

Dobrovoljno vakcinisanje protiv humanog papiloma virusa aktivnost je planirana u sklopu rada budućeg Centra za unapređenje reproduktivnog zdravlja u Almaškoj, u sklopu Doma zdravlja “Novi Sad”.

“Phoenix pharma” je u obavezi da prilikom svake isporuke vakcina dostavi i sertifikat o njihovoj ispravnosti, izdat od strane Agencije za lekove i medicinska sredstva.

U Srbiji godišnje od raka grlića materice oboli i do 1.500 žena, a umre njih 600, što nas svrstava u vrh država po broju obolelih i umrlih.

Izvor: 021
Foto: Pixabay