Početna Gradske teme Odabran dobavljač 1.800 doza vakcine protiv HPV za Novi Sad

Odabran dobavljač 1.800 doza vakcine protiv HPV za Novi Sad

0

Farmaceutski distributer “Phoenix pharma” dopremiće 1.800 doza vakcine protiv humanog papiloma virusa (HPV) Institutu za javno zdravlje Vojvodine, a koje su namenjene devojčicama uzrasta od 12 do 14 godina.

Ova firma se jedina javila na tender Instituta, koji je raspisan u nameri da se za Novi Sad obezbedi ova vakcina koja je najbolja prevencija HPV, najčešćeg uzročnika raka grlića materice.

Posao vredi 10 miliona dinara i distribuiraće se do devojčica preko Doma zdravlja, kojem će vakcine biti blagovremeno dopremljene.

Dobrovoljno vakcinisanje protiv humanog papiloma virusa aktivnost je planirana u sklopu rada budućeg Centra za unapređenje reproduktivnog zdravlja u Almaškoj, u sklopu Doma zdravlja “Novi Sad”.

“Phoenix pharma” je u obavezi da prilikom svake isporuke vakcina dostavi i sertifikat o njihovoj ispravnosti, izdat od strane Agencije za lekove i medicinska sredstva.

U Srbiji godišnje od raka grlića materice oboli i do 1.500 žena, a umre njih 600, što nas svrstava u vrh država po broju obolelih i umrlih.

Izvor: 021
Foto: Pixabay