Početna Crna hronika Sin novosadskog policajca oslobođen za pokušaj ubistva na Tvrđavi

Sin novosadskog policajca oslobođen za pokušaj ubistva na Tvrđavi

0

Marko Markuš (29), kojeg je 2014. godine novosadski Viši sud osudio na pet godina zatvora jer je nožem pokušao da ubije Slobodana Milutinovića na Petrovaradinskoj tvrđavi, pravosnažno je oslobođen za to delo.

Kako piše “Kurir”, pored ovog dela, Markušu je ponuđena i nagodba vezana za incident koji se dogodio 2014. u Ulici Laze Telečkog, a u kojem je ranjen policajac Dalibor Bogdanović. Suđenje za taj slučaj trebalo je da počne 13. marta.

Markuš se tereti da je naneo teške povrede Aleksandru Kovačeviću zvanom Dizel. Kovačević je inače kum navijača Jovana Kecmana, s kojim se te večeri Markuš tukao. Markuš je Kovačeviću u tuči slomio vilicu i to se vodi kao nanošenje teških povreda. Tužilaštvo je Markušu ponudilo nagodbu, kako bi za to delo odgovarao godinu i po dana, navodi izvor beogradskog lista. Međutim, nije poznato da li će Markuš prihvatiti nagodbu.

Marko Markuš je sin visokog zvaničnika novosadske policije i već služi kaznu od pet godina zatvora. On je 2011. osuđen zbog nanošenja teških povreda Aleksandru Dragojloviću (39) iz Valjeva, koji je kasnije preminuo u bolnici.

Markuš je takođe 2006. godine osuđen zbog napada na policajca. Bio je optužen i za ranjavanje Radeta Ašćerića i izazivanje opšte opasnosti ispred kluba “Kili” u decembru 2007, kao i za ranjavanje dvojice mladića u “Crvenoj kafani” 2006. Bio je i glavni osumnjičeni u policijskoj istrazi zbog pokušaja ubistva novosadskog biznismena Miće Nikolića Sarme 2008. godine.

Autor: Kurir, 021