Početna Sport Ivanović: Nije moguće da se Voša bori za titulu u ovoj sezoni

Ivanović: Nije moguće da se Voša bori za titulu u ovoj sezoni

0

Posle pobede njegovog tima nad Radom, šef stručnog štaba Vojvodine Dragan Ivanović izjavio je da nije nemoguće da se Voša bori za titulu u ovoj sezoni.

Vojvodina je pobedila Rad rezultatom 3:2 (2:0), u 23. kolu Super lige Srbije.

“Ovo nije najbolje izdanje naše ekipe. Znamo da smo tokom zime ostali bez ključnih defanzivnih veznih igrača: Maksimovića, koji je bio stožer u tom delu terena, a nažalost i bez Jovančića i to se vidi u toku igre. Nije sporan ofanzivan deo, gde imamo dosta talentovanih igrača, poput Malbašića, Melega ili Babića, što se videlo na poslednje dve utakmice protiv Spartaka i Rada, na kojima smo ukupno postigli sedam golova. Međutim, brine povratno trčanje i branjenje prostora”, rekao je Ivanović.

Šef stučnog štaba Vojvodine veruje da će ekipa igrati sve sigurnije kako sezona bude odmicala.

“Mi smo relativno malo zajedno i mislim da imamo vremena da se umešamo u borbu za titulu, što nije nemoguće, jer ni Crvena zvezda i Partizan ne igraju u sjajnoj formi. Bitno je da pobeđujemo i ne zaostajemo dosta sa bodovima. S jedne strane, do sada smo imali i malo sportske sreće, ali s druge strane, dati sedam golova na dva meča ipak predstavlja određeni kvalitet. Ipak, vidi se da imamo problema i na treninzima ćemo težiti da mirnim putem dođemo do što stabilnije igre u preostalim utakmicama”, istakao je Ivanović.

Na poluvremenu meča protiv Rada, on je napravio interesantnu izmenu, kada je štopera Marija Maslaća zamenio napadačem Nikolom Trujićem.

“Mučili smo se u veznom redu i taj deo sam hteo da pojačam. Ponekad smo bukvalno bili sa petoricom u poslednjoj liniji i nismo se najbolje snalazili. Iz svoje poslednje linije, protivnik nam je lako prolazio po bokovima i zato sam na poluvremenu rešio da Malbašića i Babića vratim na njihove pozicije, a da Trujić zaigra na mestu napadača, pa smo, tokom drugih 45 minuta, po sistemu bili izjednačeni sa ekipom Rada. Dakle, Maslać nije izašao zbog svoje slabe igre, već samo zbog formacije”, rekao je Ivanović.

Kao i na meču protiv Spartaka, Vojvodina je i protiv Rada povela već u prvih pet minuta.

“Kao i u Subotici, taj gol nam je dao samopouzdanje i ekipa Vojvodine se mnogo bolje oseća kada je u prednosti. Gledajući utakmicu protiv Rada jesenas, vidi se da su timovi bili maltene identični, ali je taj meč završen rezultatom 0:0, dok je današnji susret bio mnogo otvoreniji i sa jedne i sa druge strane”, dodao je on.

Sa jednim golom i dve asistencije, vrlo zapažen na meču sa Radom bio je vezista Filip Malbašić.

“On je odličan individualac i nije slučajno prvi strelac Vojvodine. Asistencijom već na samom početku za Melega, koji je sjajno reagovao, olakšao nam je put do pobede i gola koji u tom momentu verovatno niko nije očekivao. Malbašić je odličan igrač i trenutno nam mnogo daje na kvalitetu”, rekao je Ivanović.

U narednom kolu, fudbaleri Vojvodine gostovaće ekipi Borca u Čačku, a taj meč će se najverovatnije igrati već u petak.

Autor: RTV