Početna Crna hronika Sledeće srede nova presuda za ubistvo u centru Novog Sada

Sledeće srede nova presuda za ubistvo u centru Novog Sada

U novosadskom Višem sudu juče je završeno ponovljeno suđenje R. B. (38) i M. B. (40), okrivljenima za ubistvo Saše Rikića počinjeno 2012. godine u centru Novog Sada.

Kako piše “Dnevnik”, objavljivanje presude zakazano je za sredu, 19. decembar.

Okrivljeni R. B. je prvostepeno osuđen na osam godina zatvora, dok je drugooptuženi osuđen na šest i po.

Zamenica višeg javnog tužioca Mirjana Vujićić juće je, u završnoj reči navela da smatra da su dela navedena u optužnici dokazana, a da oštećeni, i na osnovu izjava svedoka, kobne noći nije mogao biti agresivan, imajući u sebi psihoaktivne supstance i alkohol, već je samo dosađivao prisutnima, bez provociranja radnika u lokalu.

S druge strane, branilac optuženih Vladimir Horovic, rekao je da je u lokalu vladala prijatna atmosfera, dok nije došao oštećeni i počeo bezrazložno da ruši flaše da bi potom izneo stolicu.

Obojica optuženih juče su izjavili da im je jako žao što je u tom događaju “jedan mladi život ugašen iz obične rasprave”.

Prema navodima optužnice, oni su pre šest godina, 25. februara, oko pet sati ujutro, izašli za Rikićem iz ugostiteljskog objekta “Kafana” u Uspenskoj ulici, nakon što su videli da je poneo stolicu. Kad su ga sustigli na početku Ulice Stefana Stefanovića. Usledila je rasprava sve dok oštećeni iz džepa nije izvadio nož i uperio ga prema okrivljenima. Tada je prvooptuženi dohvatio stolicu i njome zamahnuo prema oštećenom, zbog čega je on počeo da beži prema Ulici Arse Teodorovića.

Okrivljeni mu nisu dozvolili da utekne, nego su trčali za njim sve dok nije posrnuo. Tu su ga uhvatili i udarali dok nije prestao da se pomera. Tom prilikom oštećeni je dobio teške telesne povrede, opasne po život, usled kojih je preminuo nedelju dana kasnije.

Izvor: Dnevnik
Foto: Pixabay