Početna Kultura Izložba povodom 70 godina postojanja Škole za dizajn “Bogdan Šuput” od danas...

Izložba povodom 70 godina postojanja Škole za dizajn “Bogdan Šuput” od danas u ZSU

0

Revijalna izložba povodom 70 godina postojanja Škole za dizajn “Bogdan Šuput”, biće otvorena danas, 12. decembra u Zbirci strane umetnosti, Dunavska 29.

Ovaj veliki jubilej Škola će obeležiti revijalnom izložbom nekadašnjih profesora škole, koji su svojim znanjem i iskustvom stvorili veliki fraktal lepote i znanja.

Odlukom Skupštine Autonomne pokrajine Vojvodine Škola za dizajn “Bogdan Šuput” određena je za školu od izuzetnog značaja za AP Vojvodinu. Danas se Škola nalazi u ulici Janka Veselinovića 22. Nastava se odvija u 2.500 kvadratnih metara nedavno obnovljenog prostora. Novosađani školu najčešće skraćeno zovu Umetnička, a u njoj danas ima mesta za četiri stotine đaka na pet obrazovnih profila: grafički dizajn, dizajn enterijera, dizajn tekstila, dizajn ambalaže, likovni tehničar i odeljenja sa nastavom na mađarskom jeziku.

U proteklih 70 godina iz Škole je izašlo oko 4.500 učenika osposobljenih kao proizvodni i kreativni kadar za privredu, ali i za nastavak školovanja na fakultetima likovnih i primenjenih umetnosti, ne samo u zemlji nego i u inostranstvu.

Škola za dizajn “Bogdan Šuput” ostvaruje svoju dugogodišnju javnu delatnost učešćem na mnogim manifestacijama u zemlji i inostranstvu, sajmovima obrazovanja, učeničkim kolonijama i izložbama.

Otvaranje ove izložbe je u 18 časova.

Takođe, u okviru obeležavanja istog jubileja, 18. decembra u 18 časova biće otvorena izložba učeničkih radova u prostorijama Škole.

Izvor: 021.rs
Foto: Pixabay