Početna Sport Vanredna sednica FK Vojvodina zbog loših rezultata i poslovanja

Vanredna sednica FK Vojvodina zbog loših rezultata i poslovanja

0

Vanredna sednica Skupštine FK Vojvodina zakazana je za petak, 21. decembar, na osnovu zahteva dela skupštinara.

Na sednici će se naći nekoliko tačaka dnevnog reda, a kako saznajemo, raspravljaće se o lošim rezultatima tima u jesenjem delu sezone, analiziraće se prethodni prelazni rok, a tema će biti i finansijsko stanje kluba posle godinu dana rada aktuelne uprave.

Takođe, razgovaraće se i o uređivanju rada mlađih selekcija, odnosno o osnivanju Akademije FK Vojvodina. Tu odluku je doneo Upravni odbor kluba, a sada bi trebalo da se sa detaljima upoznaju i skupštinari.

Sednica se zakazuje dva meseca posle otvorenog pisma navijača koji su članovi skupštine, a koji aktuelnu upravu vide kao najgoru od 2005. godine. Navijači su u pismu upitali i da li Dušan Bajatović, član Upravnog odbora, vodi klub u stečaj, a osim njega, direktno su prozvali i predsednika UO Dušana Vlaovića. Tema navijača u pismu bilo je i finansijsko stanje kluba, ali i igrači koji su dovedeni tokom letnjeg prelaznog roka, za koje smatraju da svojim kvalitetom ne zaslužuju “crveno-beli” dres, nazivajući ih “menadžerskim poluigračima”.

Kada su u pitanju finansije, prema podacima Narodne banke Srbije na jučerašnji datum, 11. decembar, račun Vojvodine se nalazi 54 dana u blokadi za iznos od 22,5 miliona dinara.

Poslednju krizu Vojvodina je imala krajem novembra kada je Dragomir Okuka, koji je vodio tim, odlučio da napusti poziciju šefa stručnog štaba. Njega je nasledio Radovan Krivokapić, kao v. d. šefa stručnog štaba.

Voša se trenutno nalazi na osmom mestu Superlige Srbije, sa 27 bodova, koliko ima i sedmoplasirani gradski rival Proleter. Upravo protiv ovog kluba Vojvodina igra u narednom kolu, 15. decembra.

Izvor: 021.rs
Foto: Pixabay