Početna Crna hronika Sloba Snajper uhapšen na Jahorini

Sloba Snajper uhapšen na Jahorini

Član Upravnog odbora FK Vojvodina, Slobodan Milutinović Snajper (35), koji je poznat po različitim kriminalnim delima, uhapšen je danas na Jahorini, zajedno sa svojim vozačem u hotelu “Vučko”.

Mediji su Milutinovića spominjali koliko juče, kada se saznalo da je policija osumnjičila njemu blisku petoricu navijača “Vojvodine” za prebijanje Nikole Ćuluma u prostorijama na stadionu “Karađorđe”. Ovaj incident koji se dogodio 1. februara je doveo do toga da na stadionu bude priisutno obezbeđeje 24 sata, sedam dana u nedelji.

Milutinović je u decembru postao član Upravnog odbora Vojvodine, a i dalje se vodi kao zastupnik novosadskog prvoligaša Kabela.

Snajper je bio poznat kao dugogodišnji telohranitelj bivšeg predsednika Vojvodine Ratka Buturovića, poznatijeg ko Bata Kan Kan, a važio je i za vođu navijačke grupe G-3.

O njemu je javnost više čitala na stranicama crne hronike, zbog raznih kriminalnih dešavanja povezanih sa trgovinom narkoticima i iznudama.

U zatvoru je proveo ukupno tri godine zbog prodaje droge i napada na policajca, a za ostala krivična dela dobio je uslovnu kaznu.

Ponekad je i sam bio meta, pa mu je 2013. zapaljen džip marke “Mercedes”, a potom mu je 2018. zapaljen automobil marke “Volvo”, a pre godinu dana mu je na Grbavici postavljena eksplozivna naprava ispod “Porše kajena”.

Autor: M. Ćirić
Foto: MUP Republike Srpske