Početna Crna hronika Sloba Snajper uhapšen na Jahorini

Sloba Snajper uhapšen na Jahorini

0

Član Upravnog odbora FK Vojvodina, Slobodan Milutinović Snajper (35), koji je poznat po različitim kriminalnim delima, uhapšen je danas na Jahorini, zajedno sa svojim vozačem u hotelu “Vučko”.

Mediji su Milutinovića spominjali koliko juče, kada se saznalo da je policija osumnjičila njemu blisku petoricu navijača “Vojvodine” za prebijanje Nikole Ćuluma u prostorijama na stadionu “Karađorđe”. Ovaj incident koji se dogodio 1. februara je doveo do toga da na stadionu bude priisutno obezbeđeje 24 sata, sedam dana u nedelji.

Milutinović je u decembru postao član Upravnog odbora Vojvodine, a i dalje se vodi kao zastupnik novosadskog prvoligaša Kabela.

Snajper je bio poznat kao dugogodišnji telohranitelj bivšeg predsednika Vojvodine Ratka Buturovića, poznatijeg ko Bata Kan Kan, a važio je i za vođu navijačke grupe G-3.

O njemu je javnost više čitala na stranicama crne hronike, zbog raznih kriminalnih dešavanja povezanih sa trgovinom narkoticima i iznudama.

U zatvoru je proveo ukupno tri godine zbog prodaje droge i napada na policajca, a za ostala krivična dela dobio je uslovnu kaznu.

Ponekad je i sam bio meta, pa mu je 2013. zapaljen džip marke “Mercedes”, a potom mu je 2018. zapaljen automobil marke “Volvo”, a pre godinu dana mu je na Grbavici postavljena eksplozivna naprava ispod “Porše kajena”.

Autor: M. Ćirić
Foto: MUP Republike Srpske