Početna Crna hronika Somborac osuđen na sedam godina zatvora zbog pokušaja ubistva novosadskog policajca

Somborac osuđen na sedam godina zatvora zbog pokušaja ubistva novosadskog policajca

0

M. J. (22) iz Sombora osuđen je na sedam godina zatvora za pokušaj ubistva policajca koji je bio na dužnosti, odluka je Višeg suda u Novom Sadu.

On je prvostepenom presudom bio osuđen za dva meseca dužu kaznu, za dva krivična dela.

Odlukom veća, kućni pritvor s elektronskom nanogicom, koji je nedavno zamenio klasični pritvor, u kojem je bio od hapšenja, preinačen je juče u meru nenapuštanja boravišta, uz obavezno javljanje policiji, a pri tome mu je oduzet i pasoš.

Inače, za pokušaj teškog ubistva, za šta se teretio, minimalna zaprećena kazna je 10 godina, a minimum minimuma uz ublažavanje kazne iznosi upravo sedam godina, ako se uzme u obzir vreme izvršenja ovog dela zbog izmena zakona.

Povodom istog događaja iz 2018. godine, prošlog jula presudom pred istim velikim većem Višeg suda u Novom Sadu sudije Srđana Savića, drugookrivljeni B. K. (24) iz istog grada osuđen je za napad na službeno lice i krivično delo prikrivanja.

Obojici se pripisuje da su na ulici opljačkali jednog Novosađanina i potom napali policajca koji je pokušao da ih uhapsi. Osuđeni su nepravosnažnom presudom na ukupno osam godina i devet meseci zatvora. Potom je Apelacioni sud odlučio da samo delo pokušaja teškog ubistva vrati na ponovno suđenje, dok je potvrdio odluke iz presude za preostala tri dela iz optužnice.

Tom presudom su obojica oslobođeni optužbe za razbojništvo u saizvršilaštvu usled nedostatka dokaza, a B. K. je osuđen na 19 meseci zatvora.

Okrivljenoj dvojici se stavljalo prvobitnom optužnicom na teret da su 19. decembra 2018. oko tri sata posle ponoći, na ulici u centru Novog Sada, fizički napali 23-godišnjeg Novosađanina, lakše ga povredili i oduzeli mu jaknu s novčanikom i dokumentima, a potom se udaljili taksijem. Naknadno je, navodno, jedan okrivljeni telefonom tražio od oštećenog 200 evra, kako bi mu vratio novčanik, a prilikom primopredaje drugi je nožem krenuo na mladića, a potom i na inspektora kriminalističke policije.

Izvor: Dnevnik.rs
Foto: Pixabay