Početna Crna hronika Stefan Vilotijević će biti izručen Srbiji

Stefan Vilotijević će biti izručen Srbiji

0

Austrijska policija je izrekla meru ekstradicionog pritvora Stefanu Vilotijeviću (23) koji je ranjen prošlog petka u pucnjavi u Beču, kada je ubijen Vladimir Roganović.

Policija ga je uhapsila na osnovu međunarodne poternice koju su raspisale srpske vlasti zbog nedozvoljenog posedovanja oružja.

Vilotijević, sin nekadašnjeg vođe kriminalnog klana u Novom Sadu, nalazi se u takozvanom ekstradicionom pritvoru/bolničkoj sobi i biće predat srpskim vlastima čim mu zdravstveno stanje to dozvoli. Vilotijević ima povrede koje nisu opasne po život, uključujući ogrebotinu na glavi i nekoliko površinskih rana na gornjem delu grudi.

Inače, sud u Beču izrekao je meru istražnog pritvora za muškarca koji je bio u društvu Vladimira Roganovića u vreme njegovog ubistva u Beču. Sud je potvrdio da je dvadesetdevetogodišnjak smešten u istražni pritvor, dodajući da je u takvim slučajevima izricanje ovakve mere obavezno. Muškarac, koji je s Roganovićem i Stefanom Vilotijevićem, na koje je pucano, ručao u restoranu u centru Beča, prvo je posle zločina bio saslušan kao svedok. Međutim, od nedelje se vodi kao osumnjičeni, jer se, kako je saopštila policija, “upleo” tokom iskaza, a i na osnovu dobijenih informacija o njemu utvrđeno je da je pripadnik kriminalnih krugova. Njegova uloga u zločinu još je predmet istrage.

Na osnovu fotografije koju je austrijska policija dostavila kolegama iz Srbije, utvrđen je identitet osobe koja je bila u društvu sa Roganovićem i Vilotijevićem u momentu kada je na njih pucano i lažna dokumenta koja glase na ime Danijel Milićević. Istražitelji u Beču veruju da je upravo ta osoba pozvala Roganovića i Vilotijevića na ručak u restoran ispred kojeg im je napravljena sačekuša. Međutim, još uvek ne postoji materijalni dokazi.

U istragu o ubistvu Vladimira Roganovića uključene su policije Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Austrije.

Podsetimo, na Roganovića i Vilotijevića pucano je u petak u Beču. Roganović je preminuo u bolnici, dok je Vilotijević zadobio lakše povrede.

Izvor: Dnevnik
Foto: Pixabay