Početna Crna hronika Ranjeni sin Kićuna Vilotijevića i još jedna osoba uhapšeni u Austriji

Ranjeni sin Kićuna Vilotijevića i još jedna osoba uhapšeni u Austriji

0

Austrijska policija uhapsila je Stefana Vilotijevića (23) i još jednog muškarca (29) koji su bili na ručku s Vladimirom Roganovićem, posle kojeg je taj član crnogorskog kriminalnog “kavačkog klana” ubijen.

Taj treći muškarac, koji nije povređen u pucnjavi, bio je najpre saslušan samo kao svedok. Međutim, kako je saopštila policija, istraga i rezultati saslušanja su promenili mišljenje policije.

“Dao je neverodostojnu izjavu u vezi sa događajem”, saopštio je portparol policije Danijel First. On je naglasio da se zbog toga, trenutno, ne može isključiti da je na izvestan način umešan u ubistvo Roganovića.

Policija nije želela da daje dalje informacije zbog istrage koja je i dalje u toku.

Ukazuje se u saopštenju policije jedino da se 29-ogodišnjaku pripisuje bliskost organizovanom kriminalu.

Prethodno je ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović rekao da je srpska policija, na zahtev za pomoć austrijskih kolega, prosledila informacije o jednom licu. Istakao je da je srpska policija dala kolegama iz Austrije pravi identitet jedne osobe, koja je imala lažne dokumente, što bi moglo da pomogne u rasvetljavanju krivičnog dela.

Što se Vilotijevića tiče, on je u napadu iz vatrenog oružja na Roganovića i njega zadobio povrede usled kojih je u bolnici. Uhapšen je, kako je policija saopštila, zbog međunarodne poternice koja je bila raspisana za njim.

Policija nije želela da saopšti koja ga država traži, niti razlog raspisivanja poternice.

Vilotijevića, za kojeg su ranije crnogorski mediji da je ubijen kada i Roganović, u bolnici čuva policija.

Podsetimo, član kavačkog klana Vladimir Roganović ubijen je prošlog petka u sačekuši u Beču, a istom prilikom je pucano i na Stefana Vilotijevića (22).

Stefan Vilotijević je sin nekadašnjeg vođe kriminalnog klana u Novom Sadu Kićuna Vilotijevića, koji je ubijen 1999. godine na Limanu II i mlađi brat Filipa, koji je izrešetan 2015. na Paliću. I njegova sestra Jelena Vilotijević Lalušić uhapšena je pod sumnjom da je trgovala drogom.

Najmlađi Vilotijević je prošle godine uhapšen zbog sumnje da je ometao policajce u obavljanju dužnosti. U saopštenju novosadske policije bilo je navedeno da se teretio da je, u ulici Đorđa Magaraševića, ometao policajce u kontroli njegovog vozila, te da je jednog od njih izazivao na tuču.

Stefan je ranije privođen zbog sumnji da je imao veze sa ubistvom Marka Milićevića, inače sestrića Irineja Bulovića, ali je posle 27 dana u pritvoru pušten, pošto nije bilo dokaza.

Ubistvo njegovog oca Kićuna Vilotijevića zvanično je najstarije nerešeno ubistvo u Novom Sadu.

Izvor: 021.rs
Foto: Pixabay