Početna Crna hronika Suđenje Kontiću: Svedoci nisu videli ko je započeo tuču u Jevrejskoj ulici

Suđenje Kontiću: Svedoci nisu videli ko je započeo tuču u Jevrejskoj ulici

0

U nastavku suđenja Ivanu Kontiću (31) iz Nikšića, koji je optužen da je 24. avgusta 2020. godine u Jevrejskoj ulici pokušao da ubije Miljana Mandića (29) iz Beograda, saslušana su dva svedoka.

Oni su izjavili da su videli da je došlo do koškanja između Kontića i Mandića, ali da im nije poznato ko je kome prvi zadao udarac, piše Dnevnik.

Prema rečima svedoka, i Kontić i Mandić su rekli ostalima da se ne mešaju.

Na jučerašnjem ročištu se nije pojavio jedan svedok i on će biti novčano kažnjen iznosom od 50.000 dinara. Takođe, za još jednog svedoka će se od novosadske policije tražiti zvanična potvrda da je on u Sloveniji osuđen na tri godine zatvora.

Na početku suđenja, Kontić je u svoju odbranu rekao da je bio napadnut i da je branio svoj život. Istakao je da ni u jednom momentu nije imao nameru da ubije oštećenog, kako je to predstavljeno u javnosti i naglasio da ga je veče pre toga Mandić napao na istom mestu.

Međutim, oštećeni Mandić je na prošlom ročištu opisao nemili događaj na potpuno drugačiji način od okrivljenog. On je izjavio da nikada nije pretio Kontiću niti ga je vređao u noći pre sukova, kao ni kritične večeri. Rekao je da mu je događaj više poznat iz video-snimka nego što ga se seća, odnosno da se događaja nešto i seća, ali same tuče ne.

Video-snimak onoga što se dogodilo 24. avgusta 2020. godine u Jevrejskoj ulici u Novom Sadu osvanuo je na društvenim mrežama dve nedelje kasnije. Nakon brutalnog prebijanja, Miljan Mandić je s povredama završio u bolnici, a osumnjičeni Kontić je otišao u Crnu Goru. Uhapšen je 11. oktobra u Podgorici, u iznajmljenom stanu, po međunarodnoj poternici koja je za njim bila raspisana, a u decembru 2020. je izručen našim pravosudnim organima.

Na saslušanju pred sudijom za prethodni postupak tvrdio je da nije pobegao iz Srbije, već da je u Crnu Goru otišao pre bilo kakvog pokretanja postupka protiv njega.

Suđenje se nastavlja 12. oktobra, kada će biti prikazan video-snimak i saslušan veštak.

Izvor: 021.rs
Foto: Pixabay