Početna Crna hronika Suđenje vođi kavačkog klana u novosadskom sudu 2. marta, on u bekstvu

Suđenje vođi kavačkog klana u novosadskom sudu 2. marta, on u bekstvu

0

U Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg suda u Novom Sadu za 2. mart zakazano je suđenje Radoju Zviceru, za koga se sumnja da je vođa kavačkog klana.

Kako saznaje “Dnevnik”, njega optužni predlog tereti za navođenje na overu neistinitog sadržaja i produženo krivično delo falsifikovanje isprave.

Prema predlogu novosadskog Višeg javnog tužilaštva Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije, 20. maja 2021. godine, raspisana je poternica za Zvicerom, zbog okolnosti koje ukazuju na opasnost od bekstva i da se krije. Njemu će se, najverovatnije, za pomenuta krivična dela, za koja je zaprećena kazna od tri meseca do pet godina zatvora, suditi u odsustvu.

Osim Zvicera, u tom predmetu, prema saznanjima istog lista, optužen je i policajac Đ.M, koji se sumnjiči da je zloupotrebio službeni položaj. Za to delo zaprećena je kazna zatvora od šest meseci do pet godina.

Radoje Zvicer je uz Slobodana Kašćelana označen kao vođa kavačkog klana, koji se pored škaljarskog, dovodi u vezu sa trgovinom narkoticima, ubistvima i drugim krivičnim delima.

Zvicer se, inače, nalazi u bekstvu od februara prošle godine, nedugo nakon što su uhapšeni Veljko Belivuk i Marko Miljković. On je i ranije, godinama živeo van Crne Gore. Jedan period se, navodno, skrivao u Nemačkoj, a iz jedne u drugu zemlju Evropske unije prelazio je koristeći se lažnim dokumentima koje je preko svojih kanala nabavio u Bosni i Hercegovini.

Pre dve godine, dok je boravio u Ukrajini, pokušan je atentat na njega, ali mu je supruga u poslednjem momentu spasla život. Okružni sud u Kijevu je zbog pokušaja atentata na Radoja Zvicera naložio je da se ponovo saslušaju i on i njegova supruga Tamara. Međutim, s obzirom da je vođa kavačkog klana u bekstvu, pitanje je kada će ga ponovo ispitati.

Ovaj Kotoranin kojeg godinama označavaju vođom kavačkog klana u sukobu je sa škaljarskim klanom od 2014. godine zbog nestanka 200 kilograma kokaina u Valensiji, a taj rat između dva suprostavljena kotorska klana, prema pisanju medija, postao je sukob do istrebljenja.

Izvor: Dnevnik
Foto: Pixabay