Početna Gradske teme Vučević: Novi most na Dunavu je neophodan, a mi smo spremni da...

Vučević: Novi most na Dunavu je neophodan, a mi smo spremni da krenemo u njegovu izgradnju

0

Na Generalnom urbanističkom planu Novog Sada iz 1963. vidi se da je tada bio ucrtan most čija izgradnja sada počinje, navodi se na Instagram nalogu gradonačelnika Novog Sada, Miloša Vučevića.

On je naveo da je Novi Sad već tada postao opterećen saobraćajem i počela je da se razvija ideja o ovom mostu.

“Danas smo konačno u mogućnosti da ostvarimo izgradnju novosadskog 4. mosta, koji neće biti samo arhitektonski biser i moderni simbol Srpske Atine, već će doprineti redefinisanju načina na koji će Novi Sad i njegovi stanovnici živeti i funkcionisati narednih decenija, pretvarajući sremsku stranu grada u glavnu rezidencijalnu oblast sa izuzetnom perspektivom, dok će bačka strana ostati onaj ‘stari’ Novi Sad, ali i privredno-industrijski ambijent. Nije bilo lako našoj lepotici na Dunavu, jer u aprilu 1999. NATO bombe su uništile naša 3 mosta, ali mi smo posle toga zasukali rukave i izgradili lepše i još funkcionalnije mostove”, napominje Vučević.

“Novi Sad je od 1963. naovamo višestruko porastao, Novi most na Dunavu je neophodan, a mi smo spremni da krenemo u njegovu izgradnju. Idemo napred, živeo Novi Sad, živela Srbija!”, dodao je on.

Izvor: RTV
Foto: Printscreen