Početna Crna hronika Suđenje za pucnjavu u Petrovaradinu odloženo na neodređeno

Suđenje za pucnjavu u Petrovaradinu odloženo na neodređeno

0

Suđenje Milošu M. (31), okrivljenom za pucnjavu u Petrovaradinu 2015. godine, odloženo je juče u novosadskom Višem sudu.

Predmet protiv okrivljenog, koji je prvo vođen u Osnovnom sudu, odložen je na neodređeno vreme. Taj postupak će biti dodeljen drugom sudiji, zbog preraspodele predmeta, a postupajuća predsednica krivičnog veća odlazi na drugu funkciju, saznaje Dnevnik nezvanično.

Miloš M. iz Petrovaradina okrivljen je da je nekoliko noći 2015. godine pucao na više kuća i automobila u naselju u kojem stanuje, a suđenje je odlagano više puta zbog nedolaska svedoka.

On se tereti za krivično delo izazivanja opšte opasnosti u sticaju s krivičnim delom nedozvoljene proizvodnje, držanja, nošenja i prometa oružja i eksplozivnih materija, odnosno da je neovlašćeno držao vatreno oružje, municiju, delove i eksplozivne materije čije držanje građanima nije dozvoljeno, te da je pucanjem iz vatrenog oružja u Petrovaradinu izazvao opasnost za život i telo ljudi.

Prilikom pretresa stana i drugih prostorija koje koristi osumnjičeni, pronađeni su automatska puška, pištolj “tetejac”, dve bombe, municija različitog kalibra, detonatorska kapisla i sporogoreći štapin.

Na otvaranju dokaznog postupka okrivljeni je kazao da se ne oseća krivim i da osporava optužni akt u celosti.

Izvor: Dnevnik, 021
Foto: Pixabay