Početna Gradske teme Za najuspešnije studente odlazak u pozorište

Za najuspešnije studente odlazak u pozorište

0

U cilju negovanja kulturnih aktivnosti akademaca, novosadski Univerzitet nagradio je 45 najuspešnijih studenata organizovanom posetom pozorištu na Terazijama.

Studentski život, osim pozitivnih strana, podrazumeva i brojne obaveze. Nedostatak slobodnog vremena problem je na koji se novosadski studenti najčešće žale, a kulturni izleti mnogo im znače.

Uloga države je da obezbedi studentima adekvatne uslove kako bi mladi ljudi videli perspektivu u svojoj zemlji, tvrde u resornom sekretarijatu.

“Mi moramo izgraditi jedan viši stepen poverenja i naše strategije usmeriti ka najvećem dobru našeg društva, a to su ljudi. Dakle sve ono što smatramo modernim platformama, digitalizacija, internacionalizacija, ne vredi ukoliko nismo usmereni ka najboljima među nama”, izjavio je prof. dr Zoran Milošević.

“Zapravo cilj nam je da studentima ponudimo i učinimo dostupnim kulturne sadržaje koji će doprineti oplemenjivanju njihovog studentskog života, jer mislim da ovi mladi ljudi, sigurna sam da će jednog dana postati kvalitetni stručnjaci, ali veoma je važno da postanu moralno izgrađene i svestrane ličnosti”, izjavila je dr Sanja Podunavac Kuzmanović, prorektorka za nastavu.

Ovo je jedan u nizu planiranih projekata kojima je u cilju da nagrade najbolje među njima, ali i da unaprede njihove kulturne aktivnosti.

Izvor: RTV
Foto: Pixabay