Početna Crna hronika Telo Merime Redžepov umotano u ćebe pronašli stanari zgrade

Telo Merime Redžepov umotano u ćebe pronašli stanari zgrade

05Merima Redzepov, ubijena u Novom Sadu2, foto facebook_1000x0

Beživotno nago telo Merime Redžepov (29) iz Novog Sada je pronađeno umotano u ćebe na krevetu dok joj je glava bila zamotana čaršavom.

Očevice koji su ušli u stan šokirao je prizor kada su podigli ćebe i videli nepomično telo devojke za čiju se smrt sumnjiči bivši robijaš Mihalj Skivjani (58).

Telo Redžepove pronađeno je 30. decembra u Ljermontovoj ulici u Novom Sadu, a lisice na ruke osumnjičenom za ubistvo su stavljene dan kasnije.

– Tri dana ranije komšije su me obavestile da je prozor na stanu u kojem smo pronašli Merimu otvoren i da neprestano gori svetlo i televizor. Zvonio sam na vrata i zvao policiju, pa smo se dogovorili da otvorim vrata u prisustvu svedoka. U osam sati ujutru stigao je i vlasnik stana, te smo zajedno sa još komšija otvorili vrata – priča stanar zgrade u Ljermontovoj ulici.

Prema njegovim rečima, na prvi pogled ništa nije nagoveštavalo da se u stanu dogodio zločin.

– Zatvorio sam prozor u kupatilu, ugasio televizor i tada mi je pažnju privuklo zgužvano ćebe na krevetu. Vlasnik stana i ja smo se pogledali i rekli jedan drugome da ga pomeri. Nakon dvominutnog ubeđivanja, on je podigao ćebe i ugledali smo golo žensko telo, kojem je glava bila umotana u čaršav. Odmah smo pozvali policiju i sve je bilo jasno. Nakon završenog policijskog uviđaja, dok smo inspektorima davali izjavu, saznali smo da je Merima ubijena udarcima čekićem po glavi – ispričao je za “Alo” jedan od stanovnika zgrade koji je pronašao telo.

On dodaje da je Skivjani iznajmio stan u zgradi pre godinu dana i da ga je od pre tri meseca Merima posećivala tri puta nedeljno. Kaže da se Mihalj uljudno svakome javljao i da nikad nije pravio probleme, čak ni kada ga je opominjao za galamu iz stana.

– Svaki put kada bi se stanari požalili, odlazio bi kod Mihalja i ljubazno mu govorio da se utišaju, a on bi se izvinjavao i postupao po molbama – rekao je predsednik zgrade.

Merima Redžepov, kako se sumnja, Mihalja je upoznala prošle godine i bio joj je navodno klijent, jer se, prema nezvaničnim podacima, Merima bavila prostitucijom, zbog čega je odranije poznata organima zakona, a Mihalj joj je navodno pružao zaštitu. Takođe se sumnja da joj je on nabavljao narkotike. Komšije kažu da su se u stanu stalno okupljali sumnjivi likovi, među kojima je bilo i narkomana, ali ne znaju šta se sve dešavalo iza zatvorenih vrata.

Nakon uviđaja gde su uzeti otisci i pregledani snimci sa video-nadzora, koji su snimili kako Merima 26. decembra ulazi u stan, a nakon više sati iz njega izlazi Mihalj, inspektorima nije bilo teško da sklope kockice. Mihalj je 31. decembra uhapšen u stanu svog brata.

– Nije pružio otpor, samo je pognute glave ispružio ruke, a onda priznao da je čekićem ubio devojku tokom svađe. Tukao je svuda, a kobne su povrede glave – kaže izvor redakcije „Alo!“.

Izvor: Alo!

Foto: Facebook