Početna Crna hronika Teško povređen: Na đaka prvaka u novosadskoj školi pala metalna kapija

Teško povređen: Na đaka prvaka u novosadskoj školi pala metalna kapija

0

U Osnovnoj školi “Duško Radović” u novosadskom naselju Klisa došlo je do incidenta tokom kojeg je jedan učenik prvog razreda zadobio teške telesne povrede opasne po život nakon što je na njega pala metalna kapija, javlja Blic.

Kako se nezvanično saznaje dečak je zadobio frakturu lobanje i trenutno se nalazi u Dečijoj bolnici, a u Zavodu za hitnu medicinsku pomoć. Potvrđeno je da je do ovog incidenta došlo oko 11 časova kada je lekarska ekipa te medicinske ustanove intervenisala na terenu.

– Naša lekarska ekipa zatekla je u dvorištu škole dete na koje je pala kapija i tom prilikom mu zadala povrede glave. Dete je zbrinuto na licu mesta i sa teškim telesnim povredama u nestabilnom stanju je prevezen na Odeljenje hirurgije Instituta za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine – kratko je rečeno u Zavodu za hitnu medicinsku pomoć.

U Institutu za zaštitu dece i omladine Vojvodine potvrđeno je da se kod njih nalazi šestogodišnji dečak sa teškim telesnim povredama opasnim po život.

– Dečak je zadobio teške telesne povrede glave koje su opasne po život. Na sreću on je stabilno i trenutno se nalazi u operacionoj sali ali uskoro očekujemo da će biti prebačen u Odeljenje intenzivne nege na dečijoj hirurgiji – rečeno je za ’’Blic’’ u Institutu za zaštitu dece i omladine gde nisu želeli da kalkulišu prognozama o oporavku nesrećnog dečaka.

O čitavom slučaju obaveštena je Gradska uprava za obrazovanje koja vrši vandredni nadzor u školi i policija koja je obavila uviđaj na licu mesta.

Gradska uprava za obrazovanje preduzela je sve mere iz svoje nadležnosti kako bi prikupila neophodne informacije u vezi sa nesrećnim slučajem i utvrdila sve okolnosti koje su dovele do povređivanja učenika te će nakon toga odlučiti da li postoji osnov za pokretanje bilo kakvog postupka.

Prema nezvaničnim informacijama do incidenta je došlo kada se nekoliko mališana penjalo na metalnu kapiju u školi koja je pod teretom popustila i pala na nesrećnog dečaka.

Izvor: Dnevnik
Foto: Pixabay