Početna Sport Odbojkaši Vojvodine u Ligi šampiona

Odbojkaši Vojvodine u Ligi šampiona

0

Odbojkaši Vojvodine savladali su u Minsku Šahtjor iz Soligirska u revanš meču treće runde kvalifikacija za Ligu šampiona.

Vojvodina je, posle 3:0 u Novom Sadu, do maksimalne pobede došla i u Minsku, te zacementirala mesto među 20 najboljih ekipa. U Soligorsku su slavili sa 25:23, 25:18, 25:22, posle jednog sata i 11 minuta igre.

U grupnoj fazi Lige šampiona igraće sa poljskom Zaksom, nemačkim Fridrihshafenom i belgijskim Ruselarom. Prva utakmica Vošu čeka narednog utorka od 18 časova, kada će gostovati prvaku Poljske.

Crveno-beli su u meč upli hladne glave i vrelog srca, odigrali veoma zrelo, gotovo bez greške i posle dva neuspeha, iskoristili treću šansu. Dobila je Vojvodina nove heroje, Pavle Perić odigrao je na visokom nivou, ali je predvodio odličnu ekipu koja nije želela da prokocka šansu iz Novog Sada, iako joj je za prolaz trebalo dva seta.

Početak meča pripao je Vojvodini, odličan je na prijemu bio Perić, napadi Simića i njegov as servis, te dve greške Škredava, doneli su uvodno vođstvo 8:3, a trener Šahjtora već je potrošio tajm-aut.

Uzvratili su domaći serijom 4:0, a sve posle servis greške Simića, dobrog bloka Šmata i greške u napadu Nikića, pa je odmorom reagovao Gavrančić. Posle greške Ćerapovića, Voša je došla do tri poena viška (12:9), a zatim se ušlo u period igre poen za poen, sve do 15:12. Prišli su domaći na poen zaostatka, Vojvodina je i dalje držala kontrolu, a propustili su i dve kontre za novu osetniju razliku.

Uprkos propuštenim kontrama, srpski šampion je držao dobar prijem, napadači su bili raspoloženi, a imao je Šahtjor kontru za izjednačenje, ali je Perić izblokirao Tevkuna i doneo dve set lopte (24:22). Bio je to prvi blok Vojvodine u prvom setu, a Perić je krunisao dobru igru u prvom setu i doneo prvi set crveno-belima.

As Stefana Simića odmah je doneo prednost Vojvodini, ali je blok Šahtjora ubrzo izjednačio na 4:4, a snažni su bili napadi sa obe strane pa je izjednačenje trajalo do 9:9. Visok kvalitet igre s veoma malo grešaka umela je publika da nagradi, ali je intenzitet servisa oslabio.

Vojvodina je u prethodne dve godine zaustavljana na poslednjem koraku pred Ligu šampiona, u koju se vraća posle tri sezone.

Tokom klupske istorije, Vojvodina je dva puta stizala do polufinala Lige šampiona, a to je bilo u sezohnama 1988/89 i 1995/96, a u evropskim takmičenjima joj je najveći uspeh trofej u Čelendž kupu 2015. godine.

Izvor: Dnevnik, 021
Foto: Pixabay