Početna Crna hronika Tri godine za razbojništvo u Veterniku

Tri godine za razbojništvo u Veterniku

0

U Višem sudu u Novom Sadu izrečena je presuda Vladimiru Dukiću (27) iz Veternika okrivljenom za razbojništvo i nanošenje teških telesnih povreda u tom mestu pre sedam godina. Okrivljenom je odmerena ista kazna kao i u prvobitnom postupku i on je osuđen na tri godine zatvora, a postupak je ponovljen jer se optuženom Dukiću sudilo u odsustvu budući da je sedam godina bio u bekstvu.

Obrazlažući presudu predsednica Veća sudija Ivana Josifović rekla je da se sudsko veće odlučilo na istu kaznu, jer u ponovljenom postupku nije ustanovljeno ništa novo, te da sudsko veće nije moglo da prihvati iskaz oštećenog koji je više puta menjan, kao ni odbranu okrivljenog da sa razbojništvom nije imao nikakve veze. Sudija je poželela okrivljenom da se nakon izdržavanja kazne okrene porodici i poštenom životu.

Podsetimo, prema navodima optužnice okrivljeni je zajedno sa četvoricom svojih poznanika februara 2015. godine kod stadiona u Veterniku napao Vladana Spasojevića iz istog mesta. Jedan od momaka je prišao oštećenom i udario mu šamar, a kada je ovaj počeo da beži sapleo ga je i dok je on ležao na zemlji prišao mu je okrivljeni i udario ga šipkom posred lica nanevši mu pritom tešku telesnu povredu, nakon čega su mu oduzeli jaknu, torbicu u kojoj su se nalazili novčanik i telefon, sve ukupne vrednosti 24.000 dinara.

Izvor: RTV
Foto: Pixabay