Početna Crna hronika Tri nevremena u proteklih šest dana rušilo stabla!

Tri nevremena u proteklih šest dana rušilo stabla!

Tri jaka nevremena, praćena olujnim vetrovima, u proteklih šest dana nanela su veliku štetu Novom Sadu.

Kako kažu u Zelenilu, stižu prijave oborenih i polomljenih stabala, koja se uklanjaju, a na području koje održava ovo preduzeće nije bilo povređenih. Podsetimo da je žena srednjih godina danas usled pada stabla poginula kod Šangajske raskrsnice, van područja koje je u programu redovnog održavanja Zelenila.

Građani su Zelenilu prijavili da se u Ulici Braće Krkljuš 13 drvo srušilo na terasu na prvom spratu zgrade, u Ulici Braće Popović se drvo precepilo na pola, u Bate Brkića 12 polomljeno stablo trešnje preprečilo je put, dok se veliko drvo srušilo i u dvorište Osnovne škole “Đura Daničić”.

Drvo se srušilo i na dečije igralište u Petrovaradinu u ulici Franje Štefanovića, na Štrandu je oborena vrba ispred upravne zgrade, dok se u ulici Save Kovačevića odlomila velika grana. U tri slučaja polomljene grane oštetile su automobile i to u ulicama Laze Nančića, Omladinskog pokreta i Novosadskog sajma“, poručuju u Zelenilu i ponavljaju apel da vozači izbegavaju parkiranje automobila ispod drveća dok traju tropske temperature, kako bi se izbegle povrede i materijalna šteta, jer su i narednih dana mogu očekivati slične vremenske nepogode.

Izvor: 021.rs
Foto: NSU uživo sa novosadskih ulica