Početna Crna hronika Trojica dvanajstogodišnjaka zapalila dvojicu beskućnika

Trojica dvanajstogodišnjaka zapalila dvojicu beskućnika

0

policija_1425929077_670x0

Policija u Novom Sadu identifikovala je trojicu dvanaestogodišnjaka koji su osumnjičeni da su u utorak, oko 4 ujutru, zapalili dvojicu beskućnika, od kojih je jedan preminuo. Prema navodima izvora 021.rs u policiji, maloletnici su u dvorištu na Bulevaru oslobođenja 21 zapalili karton oko dušeka na kojem je ležao 64-ogodišnji beskućnik Dragutin T.

Vatra je zahvatila njegovu odeću, a od zadobijenih povreda je i pored prebacivanja u Urgentni centar, preminuo posle nekoliko sati. Drugi beskućnik Zoran T. (66) lakše je povređen.

Policija je brzo identifikovala osumnjičene i u prisustvu roditelja, kao i radnika Centra za socijalni rad sa njima je obavljen razgovor. Policija će podneti krivičnu prijavu tužilaštvu, ali će ona verovatno biti odmah i odbačena, jer se radi o osobama koje po zakonu nisu krivično odgovorne.

Kako se nezvanično saznaje, dečak koji je upaljačem zapalio novine i bacio ih rekao je u policiji da ne zna zašto je to uradio.

– Nismo hteli da neko umre. Kad smo videli plamen, uplašili smo se i pobegli – naveo je dečak.

Preminuli čovek bio je penzioner i do pre dve godine bio je trajno smešten u Domu u Futogu, ali je odatle samovoljno otišao.

– Nije želeo da se vrati, iako se stručni tim trudio da ga ubedi da ostane – kaže Anđelka Barać, rukovodilac Prihvatilišta.

Autor: 021.rs, Novosti