Početna Sport Predsednik Upravnog odbora FK Vojvodina i ostali članovi podneli ostavke na...

Predsednik Upravnog odbora FK Vojvodina i ostali članovi podneli ostavke na sve funkcije u klubu

0

Vojvodina_1

Predsednik Upravnog odbora FK Vojvodina Vojislav Gajić i ostali članovi UO, kao i Poslovni tim kluba podneli su ostavke na sve funkcije u klubu. Upravni odbor je doneo ovu odluku nakon što je skupština na jučerašnjoj sednici odbila izmene statuta kluba koje je predložio UO.

Nakon ovih ostavki Voša će ići na izbore na kojima će se birati novo rukovodstvo. U periodu dok se ne raspišu novi izbori i dok se ne izabere nova uprava, klubom bi trebalo da upravlja generalni direktor Aleksandar Dunđerski.

Član UO i generalni sponzor kluba Dragoljub Zbiljić poručio je da je klub preuzela navijačka grupa “Firma” i da su jučerašnjim izglasavanjem promena koje je predložila Skupštinska kluba, načinjene samo kozmetičke promene.

“Poslovni tim je završio svoju funkciju u klubu. Juče smo izgubili jednu bitku za legitimitet. Mi smo se borili za suštinski bolju budućnost i nismo se bavili marketingom. Nismo dobili podršku i izglasane su neke kozmetičke promene. Ja lično svojim autoritetom nisam mogao dalje, jer ja se ne bavim kozmetikom. Skupštinarima, pre svega navijačkoj grupi ‘Firma’, koja je preuzela klub, želje uspeh u radu”, kazao je Zbiljić.

Potpredsednik kluba Dalibor Bogdanović naveo je da su navijači najpre prihvatili promene statuta koji je predložio UO, ali su pred samu sednicu promenili mišljenje za šta je okrivio Aleksandra Dunđerskog.

“Ja kao potpredsednik kluba, govorim ovo u moje lično ime, krivim Dunđerskog koji je direktor kluba, koji je zaposlen u klubu i koji je bio ispred navijačke grupe, odnosno skupštinske većine koju oni imaju. Svi neka shvate i svi neka znaju, juče se desila strašna stvar za nas koji smo vodili ovo čestito i pošteno”, istakao je Bogdanović.

S druge strane, Dunđerski nije imao komentar na optužbe koje je uputio Bogdanović.

Predsednik u ostavci Vojislav Gajić naveo je podatak da je za vreme ove uprave u klub ušlo oko 1.600.000 evra i da je taj novac namenjen za plate fudbalera i zaposlenih u klubu. Podsetimo, on je dan ranije saopštio da je dug kluba 5.5 miliona evra, bez sudskih sporova, dok je budžet prepolovljen.

Autor: Z. Strika
Foto: 021