Početna Crna hronika Tuga u domu porodice Marić

Tuga u domu porodice Marić

d5d14fb43ac2dd57b2045aa443a80aee

Umesto pesme i čestitki, samo nekoliko sati po dolasku Nove godine, u dom porodice Marić iz Bajmoka, stigle su najcrnje vesti – njihov jedinac Dragan (23), student četvrte godine grafičkog dizajna, ubijen je hicem iz lovačke puške. Dvojici osumnjičenih – 26-godišnjem B. M. iz okoline Subotice i njegovom vršnjaku M. N. iz Subotice, po nalogu nadležnog tužioca, određeno je zadržavanje od 48 sati.

U porodici ubijenog mladića vlada očaj, bol i tuga. Dragan je došao iz Novog Sada da sa drugarima i porodicom provede praznike.

– Otišao je veseo i nasmejan a više se nikad neće vratiti plačući kaže kratko neutešna majka Sanja. – Nemam šta puno reći jer zvanično ne znamo šta se desilo, već samo ono što su mi njegovi drugovi ispričali, da se nije svađao već smirivao situaciju.

U kuću već dva dana samo pristižu prijatelji i rodbina kako bi izjavili saučešće i pružili članovima Draganove porodice  utehu i podršku, ali utehe nema.

– Još uvek ne mogu da poverujem šta se desilo, voleo bih da je košmar i da ćemo se svi iz njega uskoro probuditi – kaže, još u šoku, jedan od Draganovih drugova. – Bio sam u kafiću pored kada su samo utrčali i vikali da je Dragan ubijen. Ležao je u lokvi krvi, koja još uvek stoji tamo da nas podseća na stravičnu tragediju.

Mladić, za koga celo selo ima samo reči hvale, nastradao je pokušavajući da spreči svađu dve grupe mladića. Oroz je povukao momak iz susednog sela Mišićeva.

– Momci su izašli napolje, ispred bifea “Vujo” u samom centru sela, nekoliko stotina metara od policijske stanice i počeli da se svađaju. Jedan od njih je rekao Marićevom drugu da će ga ubiti i okrenuo se i otišao – pričaju meštani Bajmoka. – Ubrzo se vratio noseći lovačku pušku, počeo je da preti njome, Dragan je pokušao da ga smiri ali je ovaj ispalio metak u njega.

Kako je ambulanta u neposrednoj blizini, Draganu je odmah ukazana medicinska pomoć, ali je on izdahnuo na putu ka Opštoj bolnici u Subotici. Njegovo telo poslato je na obdukciju na Institut za sudsku medicinu u Novom Sadu, a vreme sahrane još uvek nije poznato.

Izvor: Večernje Novosti

Foto: Facebook