Početna Danas u gradu Ovog nedeljnog jutra novosađane dočekao snežni pokrivač

Ovog nedeljnog jutra novosađane dočekao snežni pokrivač

watching-the-snow-1-1522816-639x852

Sneg je tokom noći počeo da pada u većem delu Srbije, a meteorolozi najavljuju da će do večeras snežni pokrivač dostići pet centimetara u Vojvodini, u centralnim i južnim delovima zemlje 10 do 20 centimetara, a u planinskim predelima očekuju se i nanosi.

Svi mostovi i bulevari, kao i najprometnije ulice u gradu su prohodne, a saobraćajnice obilaze ekipe Zimske službe.

Od dežurnih u Zimskoj službi se može čuti da količina snega koja je pala na ulice nije zabrinjavajuća, ali da vozači moraju obratiti pažnju u saobraćaju, posebno na sremskoj strani grada na padinama Fruške gore. Kako se očekuje da će sneg nastaviti da pada, pri čemu je prognoza da neće biti više od 5 do 10 santimetara snega, ekipe Zimske službe nastavljaju sa dežurstvima.

Pošto na području Vojvodine duva jači vetar, postoji mogućnost da se na nekim putevima stvore nanaosi koji bi mogli da naprave problema u saobraćaju.

Autobusi GSP-a za sada voze normalno na svim linijama, bez problema.

Po takvim vremenskim uslovima neophodno je prilagoditi brzinu kretanja uslovima na putu i držati što veće rastojanje između vozila, jer je zaustavni put vozila duži, pa je samim tim i opasnost od sletanja sa kolovoza i izazivanja lančanih sudara veća.

U Novom Sadu će danas biti oblačno sa snegom, vetrovito i vrlo hladno, uz formiranje manjeg snežnog pokrivača. Duvaće umeren do jak vetar, povremeno sa olujnim udarima. Temperatura će biti od minus pet do minus tri.
U Srbiji će ujutro ponegde biti i kiše koja se može lediti pri tlu, a tokom dana biće oblačno i vetrovito, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Od 1. novembra do 1. aprila vozila moraju biti opremljena sa sve četiri zimske gume, ako se zbog vremenskih uslova na kolovozu nalazi sneg, led ili poledica.

Izvor: 021

Foto: Freeimages