Početna Crna hronika U Dečiju bolnicu primljeno desetoro dece iz škole u Šajkašu

U Dečiju bolnicu primljeno desetoro dece iz škole u Šajkašu

skola-sajkas

U Osnovnoj školi “Isidora Sekulić” u Šajkašu danas se dogodio incident, kada je deci pozlilo u sali za fizičko.
Prema informacijama 021.rs, većina dece je osetila vrtoglavicu i glavobolju dok su bili na času fizičkog, jutros oko 9 sati. Deca su uz pratnju lekara Doma zdravlja Titel prebačena u Dečiju bolnicu.
U školi su naveli da je 17 dece prijavilo neke simptome, pri čemu je 12 učenika VII razreda, a ostali su iz V i VI razreda. Nakon što je deci pozlilo, nastava je prekinuta i tako će biti do daljeg, dok se ne utvrdi šta se desilo. U školi su isključili mogućnost da su se deca otrovala hranom, jer ne jedu zajedničku užinu. Curenje gasa je verovatno isključeno, jer za sada nema tragova koji bi to potvrdili.
Na licu mesta, kako saznaje 021.rs, pored policije i Hitne pomoći, nalazi se i nekoliko različitih inspekcija i predstavnici više drugih državnih i hitnih službi, tako da se nastavlja uviđaj i pokušava ustanoviti šta se dogodilo.
U Dečijoj bolnici za 021 kažu da su primili desetoro dece, od kojih je osmoro zadržano na posmatranju, a dvoje je već pušteno kući. Prema rečima portparola bolnice Dušana Vukovića, očekuju da će stići još dece na pregled. “Oni koji su primljeni u stabilnom su stanju i situacija je pod kontrolom“, rekao je Vuković.
On navodi i da za sada nema jasnih informacija šta se dogodilo i zbog čega je deci pozlilo. Deca su se, kako navodi, žalila na glavobolju, mučninu i bilo je slučajeva kolabiranja.
Načelnik Školske uprave u Novom Sadu, Petar Viđikant, kaže za 021 da se radi na utvrđivanju uzroka incidenta, a da je najvažnije da su sva deca dobro.
Prema informacijama sa terena koje trenutno imam, deca se nisu otrovala hranom, a ekipe Srbijagasa su proverile instalacije i utvrdile da nije došlo do curenja gasa. Takođe, nema informacija da je u školi korišćena neka hemikalija koja je mogla da izazove trovanje. U školi su policija i predstavnici ostalih nadležnih službi koje treba da utvrde šta se tačno desilo“, rekao je Viđikant.

Autor: 021.rs