Početna Gradske teme Nevladine organizacije pružile podršku akciji “Budi donor! Postani heroj!”

Nevladine organizacije pružile podršku akciji “Budi donor! Postani heroj!”

91139233154d9e031af84f762575170_orig
Povelja podrške programu promocije transplantacije i donacije organa, u okviru projekta “Budi donor! Postani heroj!“, potpisaće u Novom Sadu oko 15 nevladinih organizacija i udruženja građana, saopštilo je danas Udruženje transplantiranih Vojvodine “Pan transplant”.
Podršku akciji, koja će biti održana u Kulturnom centru Novog Sada u četvrtak 12. februara, pružiće i istaknuti muzičari i sportisti.

Projekat “Budi donor! Postani heroj!“ pokrenut je kao podrška programu transplantacije i donacije organa, “kako bismo ukazali na značaj podizanja svesti građana o transplantaciji i donaciji organa”, navode u Udruženju transplantiranih Vojvodine.
Statistički podaci pokazuju da je nažalost sve veći broj mladih, pogotovo dece, koji čekaju na novi organ, a samo deset odsto ljudi koji se nalaze na listama za čekanje dožive da dobiju tu šansu.

Ovo je jedina oblast medicine koja zahteva aktivno učešće građana, navodi se u saopštenju i dodaje da se samo sveobuhvatnom kampanjom, uz podršku vladinih, nevladinih institucija, istaknutih pojedinaca, muzičara, sportista, književnika i drugih može doprineti razvoju tog programa.

Autor: Tanjug