Početna Crna hronika Ubica dao iskaz: Poznat motiv ubistva devojke na Grbavici

Ubica dao iskaz: Poznat motiv ubistva devojke na Grbavici

Dejan Dabović (28) iz Herceg Novog ispričao u policiji da je dva dana pratio bivšu devojku Dušanku Jocović (25), a kad joj je prekjuče prišao da razgovaraju, pao mu je mrak na oči i zaklao ju je.

– U četvrtak sam neko vreme čekao Dušanku ispred zgrade. Video sam je da ide s posla s kesama punim voća i povrća. Istrčao sam ispred nje, a ona je počela da viče da je ostavim na miru. Ne znam, puklo mi je nešto u glavi, izvukao sam nož iz jakne, ostalo sve znate – ovim rečima je policajcima opisao svoj svirepi zločin Dejan Dabović (28) iz Herceg Novog, koji je prekjuče oko 16 sati zaklao Dušanku Jocović (25), svoju bivšu devojku, u Ulici Alekse Šantića u Novom Sadu.

Podsetimo, Dabović je presreo Dušanku ispred njene zgrade i, nakon kraće svađe, zario joj je nož u dušnik i grudi, pa pobegao. Devojka je preminula na putu do bolnice, a on je uhapšen dva sata kasnije u Novom Sadu. Posle hapšenja Dabović je pokazao hladnokrvnost i ispričao “da nije mogao da podnese to što Dušanka i on nisu više zajedno”.

– Iz Crne Gore došao sam u ponedeljak u Novi Sad. Iznajmio sam sobu u hostelu, blizu njene zgrade. Pratio sam je dva dana. Nisam je video sa drugim muškarcem, što mi je bilo drago. U četvrtak sam je čekao ispred zgrade.

Kako je dalje rekao, kada je shvatio da ona ne diše, seo je u kola i otišao do hostela da se presvuče.

– Mislio sam da se vratim svojoj kući. Samo sam se presvukao, pošto je njene krvi bilo i na meni. Uzeo sam kofer i krenuo i tada sam naleteo na dva inspektora u civilu – ispričao je Dabović.

Kako saznajemo, Dušanka i Dejan, oboje državljani Crne Gore, dugo su bili u emotivnoj vezi, a ona je pre osam godina došla u Novi Sad, gde je završila fakultet i zaposlila se u Gradskoj upravi za sport.

– Ne znam zašto su stvarno raskinuli. Znam da je ona znala da se žali da je Dejan ljubomoran i da joj brani da radi, kao i da hoće da se ona vrati u Herceg Novi. Ona to nije želela, imala je i srpsko i crnogorsko državljanstvo, molila je njega da on pređe u Novi Sad, ali on nije hteo. Bila je i dobra odbojkašica i dobar student, a da ne govorim kakva je drugarica bila. Niko od nas ne može da poveruje da je više nema i da je na tako brutalan način ubijena – kaže Dušankina drugarica.

Ona dodaje da joj je Dejan pravio ljubomorne scene, naročito letos, dok je bila u Herceg Novom, zbog čega je morala ranije da se vrati za Novi Sad.

– To je sve bilo bespotrebno. Delovalo je kao da ne može da podnese njen uspeh – kaže drugarica.

Izvor: NSU/Kuriri
Foto: Ilustracija/Pixabay