Početna Crna hronika Ubistvo Opačića: Šta je zabeležio video nadzor u ulici Braće Dronjak?

Ubistvo Opačića: Šta je zabeležio video nadzor u ulici Braće Dronjak?

0

unnamed-65-e1425128726969

U ulazu broj 16 zgrade u Ulici braće Dronjak, gde su preksinoć ubijeni Nenad Opačić (54) i njegova supruga Jasmina (47) postoji video nadzor.

Predsednik Skupšine stanara Milan Livada kaže da su nedugo nakon pucnjave trojica tražili snimak video-nadzora zbog tragičnog događaja.

“Nisam znao o čemu se radi, jer nisam ništa ni čuo ni video. Video-nadzor je radio u vreme događaja, ali ne znam koliko će to pomoći istrazi”, rekao je Livada za Dnevnik.

Opačići su živeli u tom ulazu, na trećem spratu u dvoiposobnom stanu. Stanari kažu da su bili dobre komšije i da su pomagali kad god je bilo potrebno za potrebe ulaza. Osuđeni narko bos je u poslednje vreme, zbog dobrog vladanja, iz zatvora dolazio svakog vikenda.

Po svemu sudeći, Opačićevo kretanje, dok je boravio na slobodnim danima (od 23. februara do 6. marta) bilo je praćeno. Pretpostavlja se da je naoružani napadač, skriven u mraku čekao povratak bračnog para koji je te večeri proslavljao godišnjicu braka.

Novosti saznaju da su Opačići sa Nenadovim mlađim bratom Predragom i drugaricom bili na večeri, a nešto pre ponoći su se uputili kući. Nenad je odvezao brata u Veternik, a njegova supruga se sa drugaricom, drugim kolima uputila prema Ulici braće Dronjak. Tu su ga sačekali. Atentator koji ih je sačekao je najpre pucao u Nenada, ispalio je potom još tri metka u Jasminu, a njihova prijateljica ostala je nepovređena.

Policija za sada još ne saopštava nove detalje o ovom ubistvu.

Sahrana Nenada i Jasmine Opačić je u ponedeljak na Novom groblju u 15.30h.

Izvor: 021.rs, Dnevnik
Foto: nshronika.rs