Početna Crna hronika Učenika davili vršnjaci u osnovnoj školi?

Učenika davili vršnjaci u osnovnoj školi?

srpska-policija-1351433644-2241751Učenika drugog razreda OŠ “Svetozar Marković Toza” su, po tvrdnjama roditelja, davila dva vršnjaka u produženom boravku.

Zoran Đukić, otac učenika, kaže da je njegov sin već nekoliko puta bio žrtva nasilja, a da nastavnici ne čine ništa da spreče incidente.

“Stariji sin je otišao po brata u školu i na njegovo zaprepašćenje video je kako ga jedan dečak drži, a drugi davi. On je viknuo da prestanu, ali niko od zaposlenih nije reagovao uz obrazloženje da se deca igraju”, priča Đukić.

Dečaku su u bolnici konstatovali lakše telesne povrede. “Zato što zaposleni nisu reagovali, pripretio sam da ću slučaj prijaviti prosvetnoj inspekciji i medijima, a u školi su odlučili da zbog toga pokrenu krivičnu prijavu protiv mene”, priča Đukić za Blic.

Direktor škole Petar Narančić tvrdi da su nakon njihove provere zaključili da davljenja nije bilo.

“Odmah smo razgovarali sa decom i roditeljima i za sada nemamo informaciju da je dete bilo davljeno, a postupak je u toku i o tome ne mogu više da kažem”, navodi Narančić, ističući da mu nije jasno zašto Đukić nije prijavljivao da je njegovo dete bilo žrtva nasilja.

Po nezvaničnim informacijama, škola je 5. maja pozvala policiju jer je Đukić pretio zaposlenima te nasrnuo na pomoćnicu direktora A.Š. Zbog tog incidenta, škola je podnela krivičnu prijavu poritv Đukića.

Đukić tvrdi da nije istina da je nasrnuo na A.Š, ali je galamio i pretio prijavama inspekciji i da će o svemu obavestiti javnost.

Autor: 021