Početna Crna hronika Uhapšena bivša pomoćnica direktora Uprave carina

Uhapšena bivša pomoćnica direktora Uprave carina

Po nalogu tužilaštva za organizovani kriminal juče je uhapšena bivša pomoćnica direktora Uprave carina za sektor finansijske investicije i pravne poslove Sofija Radulović zbog sumnje da je zloupotrebila službeni položaj u vezi sa javnim nabavkama, saznaje Tanjug.

Njoj je određeno zadržavanje do 48 sati u kom roku će biti privedena na saslušanje u tužilaštvo.

Sumnjiči se za krivično delo zloupotreba službenog položaja u vezi sa javnim nabavkama iz 2017. i 2021. godine.

Iz izvora bliskih Upravi carine, Tanjug saznaje da je Radulović razrešena u maju ove godine i da je ubrzo nakon toga i napustila Carinu.

Akciju hapšenja izveli su po nalogu tužilaštva pripadnici Uprave kriminalističke policije.

U Novom Sadu uhapšen carinski službenik zbog sumnje da je primao mito

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije, po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu uhapsili su carinskog službenika V. V. (1967) zbog postojanja osnova sumnje da je učinio krivična dela primanje mita i zloupotreba službenog položaja.

Kako se sumnja, on je od aprila 2017. do maja 2019. godine od pet osoba zahtevao i primio novac koji su mu slali postnet uplatnicama da ne bi izvršio nadzor nad pošiljkama iz inostranstva niti da ih ocarini u skladu sa zakonskim propisima, čime ih je oslobodio plaćanja uvoznih dažbina, za šta je od primaoca zahtevao novac u gotovini.

Izvor: Tanjug, RTV
Foto: Pixabay