Početna Crna hronika Uhapšeni građevinski inspektor i zaposlena u Katastru zbog primanja mita

Uhapšeni građevinski inspektor i zaposlena u Katastru zbog primanja mita

0

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom u Novom Sadu, uhapsili su pet osoba osumnjičenjih za malverazicije vezane za upis u katastar nepokretnosti.

Zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično delo primanje i davanje mita uhapšeni su M. P. (62), građevinski inspektor u Kuli, E. J. E. (59), zaposlena u Službi za katastar nepokretnosti u Kuli, kao i Lj. P. (49), N. J. (60) i D. K (36).

Sumnja se da je M. P, u nekoliko navrata od više lica zahtevao i primio mito kako bi izdao uverenja koja su korišćena da bi se u evidencijama službe za katastar nepokretnosti izvršila prenamena ili upis spornih objekata.

Sumnja se da je E. J. E, za obećanu novčanu naknadu, a na osnovu uverenja građevinskog inspektora osumnjičenog M. P., sačinila rešenja Službe za katastar nepokretnosti na osnovu kojih su sporni objekti upisani u katastar, iako na osnovu takvih uverenja nije moguće obaviti upis ili izmenu u registrima katastra nepokretnosti.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova, nakon čega će biti sprovedeni nadležnom tužilaštvu radi saslušanja.

Izvor: 021
Foto: Pixabay