Početna Crna hronika Uhapšeni osumnjičeni za prodaju i držanje droge

Uhapšeni osumnjičeni za prodaju i držanje droge

ThinkstockPhotos-57441040

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Novom Sadu pronašli su u dve odvojene akcije više od 160 grama biljne materije zelene boje za koju se sumnja da je marihuana, osam grama praha nalik amfetamin, 12 tableta “ekstazi” i novac za koji se sumnja da je stečen prodajom narkotika.

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, policija je uhapsila O. V. (1993) iz Bačke Palanke, neposredno nakon što je odbacio devet paketića sa prahom bele boje nalik amfetaminu, “ekstazi” i 13 paketića u kojima se nalazila materija nalik marihuani. Pretresom stana u Bačkoj Palanci pronađena su još tri paketića sa materijom sumnjivom na marihuanu, kao i novac.

O. V. je određeno zadržavanje do 48 časova zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i biće priveden nadležnom sudiji za prethodni postupak u zakonom predviđenom roku.

U drugoj akciji pretresom tavana u Kovilju pronađena je biljna materija nalik na marihuanu. Protiv tridesettrogodišnjeg muškarca biće podneta krivična prijava u redovnom postupku za neovlašćenu proizvodnju i stavljanje u promet opojnih droga.

Tom prilikom, pronađena je i lovačka puška i protiv vlasnice biće podneta prijava u redovnom postupku.

Autor: NSHronika.rs
Foto: Guliver / ThinkstockPhotos