Početna Sport Liga Šampiona: Poraz “Vojvodine” u Ljubljani

Liga Šampiona: Poraz “Vojvodine” u Ljubljani

0

sp-vosa

Odbojkaši “Vojvodine NS seme” ipak su poklekli i zabeležili poraz u ljubljanskoj dvorani Tivoli, u okviru petog kola Lige šampiona. Domaći “ACH Volej” slavio je rezultatom 3:1, ali su Novosađani zadržali treće mesto na tabeli.

Naime, Ljubljančani su hrabro otvorili meč i napali crveno-bele, a u egal igri skoro do polovine vodili su upravo domaći. No, kod rezultata 12:12 sa dva sjajna napada kapiten “Vojvodine” Miloš Vemić doneo je preokret za vođstvo od 14:12, a malo posle toga odservirao je i as za 17:13, nakon čega su Novosađani sigurno priveli set kraju i poveli 1:0.

Činilo se da će puleni trenera Strahinje Kozića nastaviti u istom ritmu, ali se slovenački predstavnik nije predavao. Sa jedne strane udarna igla u napadu bio je Minić (Vojvodina), a sa druge odlični Amerikanac Kozlovski (ACH Volej), koji je, kako se kasnije ispostavilo, bio i najbolji pojedinac meča. Ljubljančani su maksimalno iskoristili pad koncetracije u redovima crveno-belih, nizali su poene u seriji i stekli opipljivo vođstvo. U momentima kada se lomilo Novosađani su grešili, nije bilo strpljivosti, koja ih je krasila u prvom periodu, pa je “ACH Volej” izjednačio rezultat u setovima na 1:1.

Usledio je i prelomni, treći set, koji doneo mnogo neizvesnosti, ali i propuštenih prilika. Iako su domaći gotovo sve vreme imali prednost, uglavnom minimalnu, Novosađani su u završnici potpuno preokrenuli i imali čak i set lopte. No, opet nisu uspeli da reše ključne situacije, pa su u maratonskom finišu Slovenci završili sa konačnih 29:27. To kao da je poljuljalo prvotimce Vojvodine, koji su pali u igri, posebno u drugom delu četvrtog seta.

Prvi set smo odigrali jako dobro, ali mislim da od sredine drugog, pa do kraja utakmice nismo pokazali ni pola od onog što možemo. Izostale su neke dobre osobine, koje su nas krasile baš u tom prvom periodu, nije bilo strpljivosti, sigurnosti, preciznosti, a dosta smo i grešili. Ovaj duel moramo što pre da zaboravimo, ali da svakako izvučemo neke pouke. Čekaju nas važni izazovi i što pre moramo da se osvežimo koliko možemo i okrenemo derbiju sa “Crvenom zvezdom”, koji je već u nedelju – istakao je posle utakmice u Ljubljani trener Strahinja Kozić.

Izvor: www.novisadinfo.info
Foto: Tanjug