Početna Intervju dana Jovana Švonja: Ljubav je kada sa nekim možeš da budeš ono što...

Jovana Švonja: Ljubav je kada sa nekim možeš da budeš ono što jesi i da se osećaš dobro zbog toga

Jovana Svonja

Atraktivna Novosađanka Jovana Švonja koja je široj javnosti postala poznata posle uloge u spotu Saše Kovačevića “Kako posle nas”, napravila je pauzu od manekenskog posla i sada uživa u čarima roditeljstva zajedno sa suprugom za kog kaže da je ljubav njenog života.

Već neko vreme ne živiš u Srbiji, osećaš li nostalgiju za ovim podnebljem, da li ti nešto posebno nedostaje? 

Nostalgiju osećam s vremena na vreme, najviše zbog dragih ljudi koje više ne viđam tako često, a zatim i zbog naše hrane, pljeskavica pogotovo. To je ono sto mi najviše nedostaje.

Kakve emocije te vežu za Novi Sad? Otkrij nam koji je tvoj omiljeni deo grada i mirna oaza koju voliš da posetiš kada si ovde? 

Za Novi Sad me vežu najlepše emocije. U njemu sam odrasla i svaki korak koji tu napravim oživi neku lepu uspomenu. Omiljeni deo grada mi je, naravno, srce Novog Sada, Zmaj Jovina ulica.

Koje su iz tvoje perspektive lepe i manje lepe strane bavljenja modelingom? 

Bavljenje javnim poslom u Srbiji uz sebe nosi i određenu dozu negativnih vibracija koje ga prate. S druge strane, iako sam napravila dužu pauzu, ja taj posao zaista volim.

Tvoja definicija ljubavi je... Ljubav je kada sa nekim možeš da budeš ono što jesi i da se osećaš dobro zbog toga. Čime te je osvojio suprug?  Kada bih imala zadatak da na listu papira formata A4 ispišem sve Filipove vrline, ispisala bih obe strane najsitnijim slovima i još uvek bi list bio premali za sve što imam da kažem. On je moja druga polovina, moj najbolji prijatelj i moja najveća podrška. Od trenutka kad sam ga prvi put videla znala sam da će biti otac mog deteta. Koji je tvoj recept za srećan i uspešan brak? Obostrano poverenje i poštovanje. Najupečatljiviji trenutak u periodu trudnoće kog se rado sećaš?  Trenutak kada sam saznala da sam trudna.


Da te je i u kolikoj meri majčinstvo promenilo? 

Zrelija sam, svakako. Ali što se ostalih promena tiče, ostaviću drugima da ih uoče, jer čini mi se da je moja srž ista, ali pitomija.

Koliko teško ti pada uloga mame i sa kojim obavezama se najteže nosiš? 

Svaka majka zna da je majčinstvo najteži posao na svetu. Sve je teško kada je u pitanju dete, a opet tako lako. Kao da je sasvim prirodno spavati svega nekoliko sati dnevno, a ostati odmoran i nasmejan…

Nedavno si izvadila silikone iz usana, zašto?

Usne sam povećala kada sam bila mlada i poletna, nisam previše razmišljala o posledicama i uvek sam radila ono što tog trenutka zamislim. Nažalost, zažalila sam zbog te odluke i odlučila da vratim stari izgled svojih usana jer se više nisam osećala prijatno.

Kakvi su ti planovi u skorijoj budućnosti? 

Ne volim da pravim planove, ali svakako mislim da mnogo toga lepog dolazi…

Autor: Sanja Ujvari
Foto: Jovana Švonja Đorđević / Instagram; Hello!