Početna Gradske teme U subotu se zvanično otvara za saobraćaj Bulevar Evrope od autoputa

U subotu se zvanično otvara za saobraćaj Bulevar Evrope od autoputa

Bulevar_Evrope_03

Poslednja deonica Bulevara Evrope, od Rumenačkog puta do autoputa biće otvorena za saobraćaj u subotu, 23. januara – rekao je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

Saobraćajnica je završena pre dva meseca i uveliko skraćuje put od Veternika i Futoga, preko Novog naselja, do Klise i autoputa. Očekuje se da ujedno i rastereti saobraćaj u samom gradu, a naročito se to odnosi na teške kamione u Partizanskoj ulici.

Vučević je izjavio da se čekalo da se završi tehnički prijem i kompletira dokumentacija.

Za otvaranje nije čekan nikakav poseban trenutak, već je isključivi razlog zbog kog most i nadvožnjak nisu pušteni u javni saobraćaj činjenica da nije bio urađen tehnički prijem – rekao je Vučević.

Inače, izgradnja četvrte deonice Bulevara Evrope, od kružnog toka na uglu sa Rumenačkim putem u pravcu kanala DTD i dalje ka autoputu počela je još 2012. godine. Kasnila je, kako zbog zahtevnih radova na gradnji nadvožnjaka preko pruge i mosta preko kanala, tako i zbog pljačke oko koje se vodi sada istraga. Naime, tadašnja uprava ZIG-a je preduzeću “Borovica transport” davala novac za radove, koje ovi nisu uradili. Kasnije raskidanje ugovora dovelo je do dodatnog kašnjenja. Gradnja Bulevara Evrope počela je 2005. godine.

Izvor: 021.rs
Foto: 021.rs