Početna Crna hronika Uhapšeni osumnjičeni za prodaju i posedovanje droge

Uhapšeni osumnjičeni za prodaju i posedovanje droge

ThinkstockPhotos-57441040

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Novom Sadu pronašli su u dve odvojene akcije više od 70 grama praha bele boje, za koji se sumnja da je kokain, 185.000 dinara i 570 evra, za koje se sumnja da potiču od prodaje droge, kao i 10 grama materije nalik na heroin.

Zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, po nalogu tužioca, policija je uhapsila Đ. C. (1981), iz Novog Sada, R. Š. (1963) iz okoline Kule i D. V. (1996) iz Novog Sada.

Prilikom pregleda vozila kojim je upravljao Đ. C, a suvozač je bio R. Š, pronađeno je oko 70 grama praha nalik na kokain, a pretresom njegovog stana još oko tri grama praha i novac.

Đ. C. i R. Š. je određeno zadržavanje do 48 sati, po odobrenju nadležnog tužioca i biće privedeni sudiji za prethodni postupak.

U drugoj akciji kod dve osobe pronađena je materija nalik na heroin.

Pretresom stana D. V. pronađeno je osam grama materije za koju se sumnja da je heroin i njemu je, po odobrenju nadležnog tužioca, određeno zadržavanje do 48 časova.

Dva grama ove materije otkrivena su kod devetnaestogodišnjaka i protiv njega će nadležnom tužilaštvu biti podneta krivična prijava zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo neovlašćeno držanje opojnih droga.

Autor: NsHronika.rs
Foto: Guliver / ThinkstockPhotos