Početna Crna hronika Uhapšeno 11 osoba iz Novog Sada i drugih gradova, nameštali subvencije za...

Uhapšeno 11 osoba iz Novog Sada i drugih gradova, nameštali subvencije za mlade poljoprivrednike

0

Policija je u koordinisanoj akciji na teritoriji Šapca, Beograda, Novog Sada i Bačke Palanke, uhapsila 11 osoba zbog prevare.

Uhapšeni su Lj. V. (43) iz Tabanovića, D. K. (68) iz Bačke Palanke, N. P. (35) iz Pocerskog Metkovića, I. V. (23) iz Tabanovića, M. S. (30) iz Glušca, J. O. (33) iz Šapca, M. P. (38) iz Pocerskog Metkovića, N. J. (23) iz Jevremovca, S. J. (28) iz Jevremovca, T. S. (30) iz Novog Sada i S. U. (30) iz Novog Sada, dok se za još dve osobe traga.

Lj. V, D. K. i osoba za kojom se traga, terete se da su, od decembra 2020. do januara 2021. godine, obezbeđivali falsifikovanu konkursnu dokumentaciju ostalim osumnjičenima prilikom ostvarivanja prava na subvencije za mlade poljoprivrednike, na osnovu koje su od Uprave za agrarna plaćanja neosnovano ostvarili pravo na subvencije u iznosu od 10.239.675 dinara, i za taj iznos oštetili Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, odnosno budžet Srbije.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivične prijave, biti privedeni Osnovnom javnom tužilaštvu u Šapcu.

Izvor: 021
Foto: Pixabay