Početna Gradske teme Kisač dobio “Novo mesto” za okupljanje meštana

Kisač dobio “Novo mesto” za okupljanje meštana

0

Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije završila je radove na opremanju površine javne namene u naselju Kisač.

U okviru projekta „Novi Sad 2021 – Evropska prestonica kulture”, relizovano je „Novo mesto“ u Kisaču i predviđeno je za odmor, rekreaciju i kulturne sadržaje.

Projekat se sastoji od četiri nove, uređene i funkcionalne ambijentalne celine.

Prva celina predstavlja prostor opremljen stolovima i stolicama različitih dimenzija, namenjen okupljanju svih starosnih grupa. Postavljanjem stolova i klupa, stvoreni su uslovi za organizovanje piknika, dnevnih rasprodaja, organizovanje rođendana i sličnih društvenih okupljanja, te prostor ima višefunkcionalnu namenu.

Drugoj celini pripada dečije igralište. Prostor je lociran dalje od ulice i pristupnog prostora za snabdevanje postojećih objekata, a opremljen je tartan podlogom i rekvizitima za igru dece – njihalicom, klackalicom, rotacionom gegalicom i „gnezdo“ ljuljaškom.

Treća ambijentalna celina, prostor je namenjen za projekcije i u te svrhe je postavljena mala tribina. U vreme kada nema projekcija, na ovom prostoru moguće je održavanje različitih priredbi, izložbi, koncerata i sličnih kulturnih dešavanja. Podloga je od tartana, a prostor je namenjen svim uzrastima.

Četvrta celina izdvojena je kao pristup postojećim objektima i popločana betonskim pločama otpornim na težine većih vozila.

Izvor: nsuzivo.rs
Foto: Instagram / uprava_investicije.ns