Početna Crna hronika Uhapšeno šest osoba zbog proizvodnje sintetičke droge

Uhapšeno šest osoba zbog proizvodnje sintetičke droge

DSC_7092-1

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova novosadske kriminalističke policije, Uprave kriminalističke policije, Žandarmerije i Sektora unutrašnje kontrole, uhapsili su šest članova organizovane kriminalne grupe koji se sumnjiče za nelegalnu trgovinu narkoticima i zaplenili znatnu količinu opojnih droga, psihotropnih supstanci, oružja, eksplozivnih sredstava i municije, kao i četiri vozila.

DSC_7083

U sinhronizovanim akcijama na području Novog Sada i Subotice uhapšeni su: M. T. (1978) iz Novog Sada i V. J. (1982), Ž. K. (1962) i A. K. (1966) iz Subotice, kao i policijski službenici A. P. (1976) i S. D. (1979), zbog osnovane sumnje da su učinili krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

DSC_7072-1

U ovoj akciji otkrivena je laboratorija za proizvodnju sintetičkih droga i zaplenjeno 20 kilograma praha za koji se sumnja da je opojna droga, više od 115 hiljada tableta koje spadaju u grupu psihotropnih supstanci, četiri pištolja i dva prigušivača, oko pet stotina metaka, šest detonatorskih kapisli, četiri automobila i 40.000 evra za koje se sumnja da potiču od prodaje narkotika.

Osumnjičenima je određeno policijsko zadržavanje do 48 sati i biće dovedeni na saslušanje Specijalnom tužilaštvu za organizovani kriminal u Beogradu.

Autor: NsHronika.rs
Foto: NsHronika.rs