Početna Crna hronika Vođa “Koride” glavni osumnjičeni za ubistvo Nenada Opačića

Vođa “Koride” glavni osumnjičeni za ubistvo Nenada Opačića

policija-policijski-auto-1332932382-139888
Jovan Kecman Coja, tridesetpetogodišnji vođa huligana okupljenih pod imenom “Korida”, glavni je osumnjičeni u istrazi o ubistvu bračnog para Opačić, prenosi “Blic”.
Kecman je u bekstvu od oktobra prošle godine kada je sa dva hica iz pištolja ranio Dalibora Bogdanovića Boću, radnika policije i komesara za bezbednost FK Vojvodina.
“Policija ima informaciju da je Kecman organizovao ubistvo bračnog para Opačić i sada se intenzivno radi na proveri te informacije”, kaže za “Blic” izvor iz policije. Šef Veterničkog klana Nenad Opačić (54) i njegova supruga Jasmina (47) ubijeni su 28. februara na Novom naselju.
Prema saznanjima ovog lista, Kecman je nakon ranjavanja Bogdanovića pobegao najpre u BiH, a zatim u Holandiju. Kao mogući motiv za ubistvo Opačića, policija ističe borbu za prevlast na narko-tržištu Novog Sada.
Kako navodi list, Kecman je nakon odslužene kazne zatvora nastavio da se bavi narko poslovima. Bavio se prodajom heroina iz Preševa, a imao je i dobre kontakte sa jačim dilerima u Crnoj Gori. U međuvremenu je stao na čelo ozloglašene “Koride”, koja se povezuje sa čestim nasiljem i dilovanjem droge po Novom Sadu.
“Povod za pucnjavu u kojoj je ranjen Bogdanović bila je svađa oko muzike u kafani u Laze Telečkog. S obzirom na to da su se i ranije sukobljavali, svađa je ubrzo prerasla u tuču u kojoj su učestvovali i njihovi prijatelji. U jednom trenutku Kecman je ispred lokala izvukao pištolj, ispalio dva hica u Bogdanovića, nakon čega je pobegao”, kaže izvor iz policije.
Kecman je inače više puta hapšen zbog trgovine narkoticima, razbojništva, krađe vozila, teških krađa, kao i nelegalnog nošenja oružja. Iz Srbije je pobegao tek kada se suočio sa prijavom za pokušaj ubistva.

Autor: Blic