Početna Crna hronika Za bezbedniji saobraćaj u Novom Sadu 102 miliona dinara

Za bezbedniji saobraćaj u Novom Sadu 102 miliona dinara

0

Savet za koordinaciju poslova bezbednosti saobraćaja na novosadskim putevima ove godine će na raspolaganju imati 102 miliona dinara. Ovaj novac se prikuplja od naplaćenih saobraćajnih kazni na teritoriji grada, a pri čemu se ove godine očekuje da legne 70,6 miliona dinara, a ostatak od 31,5 miliona dinara je neutrošen novac iz prošle godine.

Kako se navodi u programu korišćenja ovih sredstava, najveći deo novca u visini od 35,3 miliona dinara će otići za različite radove na saobraćajnoj infrastrukturi, a taj novac istovremeno je i deo Programa upravljanja javnim parkiralištima i Programa saobraćajne infrastrukture.

Ostatak novca, tačnije 10 miliona dinara, Savet će upotrebiti za nabavku tehničke opreme za saobraćajnu policiju, a još 40,5 miliona dinara ide za projekte edukacije i promocije bezbednog saobraćaja. Ovim sredstvima će se finansirati i niz analiza, poput analize bezbednosti saobraćaja u zoni škola ili studije o zonama usporenog saobraćaja, zatim edukacija dece u školama, zakupi bilborda i sitilajtova, štampanje knjiga, flajera i drugo.

Inače, Savet će sa 600.000 dinara platiti i održavanje sajta sbsns.rs koji radi od kraja prošle godine, a još 3,2 miliona će se upotrebiti za naknade članovima saveta i njihova službena putovanja u zemlji i inostranstvu.

Autor i foto: 021.rs