Početna Gradske teme Uskoro gotova sportska hala u Petrovaradinu

Uskoro gotova sportska hala u Petrovaradinu

0

Sportska hala u Petrovaradinu u Ulici Rade Končara trebalo je da bude gotova krajem februara, ali je rok produžen do kraja marta ili početak aprila. Razlog je izuzetno hladna zima, čijih su 45 mraznih dana odgodili otvaranje.

U hali su do sada završeni sistemi za grejanje na gas, podno grejanje, rashladni i ventilacioni sistemi. Podneti su zahtevi za priključenje na struju, kanalizaciju, vodu i gas, a završena je i javna nabavka i izabran najpovoljniji izvođač radova za izgradnju trafostanice. Reč je o “Struji”, jednom od podizvođača “Best izgradnje”, kojoj je poveren ceo posao u vezi s izgradnjom hale.

Završeno je i projektovanje parternog uređenja ulica Rade Končara, Jurja Križanića i Šenoine. Projektovanje osim prilaznih puteva hali obuhvata još rasvetu i parking-prostor.

U toku je postavljanje potkonstrukcije za gipsanje plafona, gletovanje, keramički radovi, koji obuhvataju postavljanje pločica u svlačionicama, sobe za antidoping kontrolu, sudijsku svlačionicu, kupatila…

Sledi postavljanje parketa, za koje je potrebno desetak dana pri temperaturi od 15 stepeni u plusu, ugradnja duplih ulaznih vrata, a potom i postavljanje sedišta.

Hala će biti namenjena sadržajima iz sportova kao što su odbojka, košarka, rukomet, mali fudbal, borilački i drugi sportovi koji mogu da se odigravaju u zatvorenom prostoru na parketu.

Autor: Dnevnik