Početna Crna hronika Za dvostruko ubistvo osumnjičen samo Sima Strahota

Za dvostruko ubistvo osumnjičen samo Sima Strahota

citulje_700

Na Gradskom groblju u Novom Sadu danas će biti sahranjen pilot Dario Roklicer (29), a sutra nekadašnji vođa navijača FK Vojvodine Dragan Jovanović zvani Gidra (26).

Za njihovo ubistvo koje se dogodilo u sredu ujutru ispred “Moje kafanice” u Vojvođanskih brigada, nakon tuče sa obezbeđenjem lokala, posle tri dana istrage i privođenja 15 osoba osumnjičen je samo radnik obezbeđenja Stevan Josić (34) zvani Sima Strahota.

Mediji prenose da je policija nakon saslušanja svih učesnika tuče predložila pritvor za većinu, ali je tužilaštvo imalo drugačiji stav i svi su pušteni na slobodu.

Sada se čeka na odluku tužilaštva da li će protiv nekog biti podneta još neka prijava. Pored Josića, koji se na saslušanju nakon kojeg je poslat u pritvor branio ćutanjem, jedino je pritvoren njegov prijatelj Miroslav Knežević zvani Kimi (32) iz Novog Sada, koji se sumnjiči za prikrivanje osumnjičenog, kao i nelegalno posedovanje oružja.

Kako je došlo do sukoba u “Mojoj kafanici”, još nije sigurno i postoji nekoliko verzija.

Izvesno je da su se Roklicer i Jovanović, koji su tu došli sa dvoje prijatelja i jednom devojkom, sukobili sa obezbeđenjem i da je nakon tuče u objektu, sukob nastavljen ispred na ulici kada je, kako se sumnja, Josić obojicu prebio na smrt metalnom palicom. Prema informacijma iz istrage, policija ispituje i da li je i povod za sukob to što je među radnicima obezbeđenja lokala bio i jedan mladić kojeg je Jovanović ranio 2008. godine u nogu kao tadašnjeg radnika obezbeđenja diskoteke “Akvarijus”.

Begradska štampa prenosi i izjavu sestre ubijenog Jovanovića, ne navodeći njeno ime, kao i anonimne izjave pokojnikovih prijatelja, koji smatraju da policija prikriva podatak da su u premlaćivanju učestvovai i ostali radnici obezbeđenja među kojima ima i pripadnika interventne brigade policije.

Oni pričaju da je tuča iz nepoznatih razloga počela između Roklicera i Josića, a da je Jovanović koji je bio na štakama i sa šipkama u nozi i ruci, što je posledica ranijeg ranjavanja, pokušao da odbrani priajtelja. Tada su ih pretukli radnici obezbeđenja, među kojima navodno ima i aktivnih policajaca koji ovde rade privatno.

Podsetimo da je Jovanović poznat kao počinilac niza krivičnih dela zbog čega ima na desetine krivičnih prijava, dok je Roklicer, prema podacima policije, osuđivan samo zbog krađe.

Autor: 021.rs/Blic/Dnevnik/Novosti/Kurir

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here