Početna Gradske teme Šeste po redu Novosadske dečije Zimzarije od danas u Novom Sadu

Šeste po redu Novosadske dečije Zimzarije od danas u Novom Sadu

0

zimzarije_2016

Šeste po redu Novosadske dečije Zimzarije, u organizaciji Dečijeg kulturnog centra “Deci na dar”, svečano će biti otvorene u petak 23. decembra, u Pozorištu mladih (Ignjata Pavlasa 4) u 11 časova i trajaće sve do 13. januara 2017. godine na preko 30 lokacija.

Ovogodišnje Zimzarije organizuju se pod sloganom “Vesela alhemija” i obeležiće ih preko 140 programa za decu i poseban program za novosadske tinejdžere pod nazivom “TeenZim”.

Nakon programa svečanog otvaranja, uslediće i bazar kreativnih radionica gde će se predstaviti sve institucije i organizacije koje su pripremile programe za decu tokom zimskog raspusta.

Program svečanog otvaranja obeležiće performansi dečijeg hora “Čarobne frulice”, plesnog kluba ,”Professional”, muzičara “Kulturnog skloništa”, ovogodišnje ambasadorke Zimzarija, Laure Tomas koja će uživo sa prisutnima otpevati pesme posvećene dečjim i zimskim radostima. Ovom prilikom će se kreativnim radionicama u holu Pozorišta mladih predstaviti i sve institucije i organizacije koje su pripremile programe za decu tokom zimskog raspusta.

Nakon otvaranja, od ponedeljka, 26. decembra decu i tinejdžere očekuje 17 dana programskog šarenila. Na kreativno-edukativnim radionicama deca će imati prilike da: prave jednostavne aplikacije za telefon; crtaju karikature; učestvuju u kreiranju radio i TV emisija; na momenat stanu pred reflektore i postanu mali glumci; „smućkaju“ specijalan lek kao apotekari; naprave šašavu frizuru.

Ovogodišnju manifestaciju obeležiće i program “TeenZim 2016” namenjen mlađim tinejdžerima uzrasta od 11 do 15 godina na različitim lokacijama u gradu. Tokom prve nedelje Zimzarija tinejdžeri će učestvovati na radionicama o arhitekturi i urbanizmu i časovima plesa Hip-hop-a, Dance Hall-a, Break Dance-a ili Voguing-a. U drugom, januarskom delu manifestacije, moći će bliže da se upoznaju sa pravljenjem TV i radijskog programa i postanu TV prezenteri, reditelji, kamermani ili radijski voditelji! Budući „programeri“ imaće priliku i da naprave svoje aplikacije za mobilne telefone, “filmofili” da snime svoj film, a “muzički producenti” da učestvuju na multimedijalnoj radionici o zvuku i prostoru.

Spisak radionica, satnica, način prijave učešća kao i informacije o uzrastu kojem je namenjen određeni program, dostupni su u knjižici koja je štampana u 10.000 primeraka i podeljena deci ranoškolskog uzrasta u Novom Sadu, kao i na sajtu ili na zvaničnoj fejsbuk stranici DKCNS Dečijeg kulturnog centra.

Autor: 021.rs