Početna Crna hronika Žabac traži nanogicu i boravak u kućnom pritvoru

Žabac traži nanogicu i boravak u kućnom pritvoru

Advokat Nebojše Tubića Žapca, koji je osumnjičen da je pretukao investitora Spasoja Milićevića koji je nakon toga preminuo, uložio je žalbu na određivanje pritvora i zatražio da njegov klijent tokom istrage nosi nanogicu i boravi u kućnom pritvoru.

Po nezvaničnim saznanjima “Dnevnika”, u žalbi se navodi da je Žabac bolestan, da ima probleme s glavom, te da nije sposoban da nekoga prebije ili da organizuje tuče, kao i da u pritvoru nema neophodnu lekarsku negu. Kako se navodi, boravak iza rešetaka mogao bi da pogorša njegovo zdravstveno stanje, te da uskraćivanje kućne nege i nadzora lekara predstavlja rizik.

Žabac je osumnjičen da je 7. novembra pretukao 63-godišnjeg Spasoja Milićevića na parkingu na Bulevaru despota Stefana.

Poznanici Milićevića su poručili da je njemu i ranije prećeno zbog prostora na kom je bio smešten magacin njegove firme. On je javnosti poznat i po tome što je bio uhapšen 2009. godine, dok je bio vlasnik “Tehnouniverzala”, zbog sumnje da je dva puta prodao tri stana u Novom Sadu i tako pribavio korist od 125.000 evra.

Žabac je inače u javnosti označen kao “kontroverzni biznismen”, a događaj koji je izazvao pažnju novosadske javnosti desio se pre pet godina, u maju 2012. kada je upucan u glavu u piceriji “Aleksandar” na Grbavici, ali je preživeo. Protiv njega su ranije podnošene krivične prijave za dela privrednog kriminala za šta je obično osuđivan uslovno.

Izvor: Dnevnik, 021.rs
Foto: Youtube/Screenshot