Početna Crna hronika Zaplenjena droga i oružje

Zaplenjena droga i oružje

1

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova pronašli su pretresom stana u Novom Sadu blizu 3,5 kilograma marihuane, više od 180 grama amfetamina, 112 grama praha sumnjivog na hašiš, dvadesetak grama praha sumnjivog na kokain, 600 grama praha namenjenog “miksovanju” narkotika i 1.424 tablete “ekstazija”. Pronađena je i vaga za precizno merenje, presa i oprema za pakovanje droge, kao i nelegalno oružje, pištolj i automatska puška i više od 900.000 dinara, u domaćoj i stranoj valuti. Policija je uhapsila D. M. (1988), zbog osnovane sumnje da je učinio krivična dela neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i nedozvoljeno držanje i nošenje oružja i eksplozivnih materija.

3

D. M. je određeno zadržavanje, do 48 sati, po odobrenju nadležnog tužioca kome će biti doveden na saslušanje, u zakonskom roku.
Sumnja se da je, juče, D. M. prodao marihuanu dvojici Novosađana kod kojih je policija pronašla narkotik, pa će protiv obojice podneti krivičnu prijavu koja ih tereti za neovlašćeno držanje opojnih droga.

4

Autor i foto: NsHronika.rs