Početna Gradske teme Uručena vozila školi “Milan Petrović”

Uručena vozila školi “Milan Petrović”

vozila za SOSO Milan Petrovic818novembar

Danas su, član Gradskog veća za socijalnu zaštitu i brigu o porodici i deci prof. dr Nikola Ćirović i šef Kabineta gradonačelnika Novog Sada Aleksandar Petrović uručili ključeve vozila marke Opel Vivaro direktorki ŠOSO “Milan Petrović” Slavici Marković.

Grad Novi Sad je iz budžeta Grada, preko Gradske uprave za socijalnu i dečiju zaštitu, obezbedio sredstva u vrednosti od tri miliona dinara za nabavku vozila. Vozilo je namenjeno prevozu učenika sa motoričkim smetnjama i u potpunosti je prilagođeno njihovim potrebama u skladu sa Programom unapređenja socijalne zaštite Grada Novog Sada za 2015. godinu – rekao je prof. dr Nikola Ćirović.

vozila za SOSO Milan Petrovic118novembar

Šef Kabineta gradonačelnika Novog Sada Aleksandar Petrović je rekao da će pored ovog vozila, od danas đacima na raspolaganju biti i dva vozila marke Fijat koja Grad Novi Sad ustupa na korišćenje, a koja su takođe prilagođena prevozu učenika sa motoričkim smetnjama.

Sve ovo nam govori da Grad Novi Sad, na čelu sa gradonačelnikom, vodi vrlo ozbiljnu i odgovornu socijalnu politiku, na zadovoljstvo svih korisnika socijalne zaštite – rekao je Aleksandar Petrović.

Direktorka škole “Milan Petrović” Slavica Marković zahvalila se Gradu na pomoći i naglasila da vozila koja su dobili na korišćenje imaju ogroman značaj za funkcionisanje škole i prevoz učenika sa motoričkim smetnjama.

Grad Novi Sad čini mnogo kako bi se osobama sa invaliditetom omogućio što kvalitetniji život, kako bi se te osobe na lakši način integrisale u društvo. Ova vozila omogućiće deci jednostavniji dolazak do škole i na mnoge školske programe koje organizujemo – rekla je Slavica Marković.

Autor i foto: NsHronika.rs