Početna Gradske teme Dinosaurusi oduševili mališane

Dinosaurusi oduševili mališane

0

dino park1

Promocija Dino parka koja je četiri dana oduševljavala brojne posetioce u centru grada, završena je juče. Dunavski park i izložbu dinosaurusa je svakodnevno posetilo više hiljada mališana koji su sa posebnim uzbuđenjem pratili zabavni program, uz nezaobilazno fotografisanje sa replikama ovih praistorijskih stvorenja. Dani vikenda su protekli uz posebno osmišljen program za decu, nastupe horova i dečijih orkestara, predstave i druge zabavne sadržaje, dok su preostala dva dana bila posvećena edukaciji najmlađih.

dino park2

Edukativni dani na promociji Dino parka organizovani su u saradnji sa Pokrajinskim zavodom za zaštitu prirode, čiji je šef Odseka za prirodnjačku zbirku, Darko Timotić, održao deci niz zanimljivih predavanja o dinosaurusima i životu na Zemlji dok su oni njom vladali. Mališani iz novosadskih vrtića i učenici osnovnih škola su organizovano posetili ovu jedinstvenu izložbu dinosaurusa i imali priliku da od stručnjaka saznaju mnoge zanimljive informacije o toj temi.

dino park3

Tokom četiri dana trajanja promocije, mališani su bili izuzetno motivisani da učestvuju u svim segmentima, pa su nacrtali više od 4000 dinosaurusa koji su bili izloženi u Dunavskom parku, a mnogi su bili deo posebne akcije u kojoj su nagrađene najbolje fotografije sa dinosaurusima.

dino park7

Atraktivna postavka dinosaurusa uspela je da zainteresuje hiljade Novosađana da je posete, oduševila decu i zaintrigirala ih da uče i saznaju nešto novo, a samim tim ukazala je na činjenicu da Novom Sadu kao savremenom evropskom gradu nedostaje tematski zabavno-edukativni sadržaj poput Dino parka.

dino park4

Dino park se otvara u martu naredne godine, na lokaciji između SPENS-a i Bulevara Cara Lazara i prostiraće se na površini od 1,7 hektara.

dino park6

Jedinstvenu izložbu dinosaurusa činiće 21 replika od kojih će većina biti multimedijalna, a osim centralne postavke dinosaurusa ovaj zabavno-edukativni park će nuditi druge sadržaje: muzej dinosaurusa, igraonicu, pozornicu za predstave, adrenalin park, iskopavanje fosila dinosaurusa, mini streljanu, restoran, suvenirnicu, bioskop, otvorenu saletlu, mini ZOO vrt.

dino park8

Autor i foto: NsHronika.rs