Početna Gastro NS Dostava hrane u Novom Sadu: Ukusni obroci i deserti na vašoj trpezi...

Dostava hrane u Novom Sadu: Ukusni obroci i deserti na vašoj trpezi i u vreme vanrednog stanja

Portal NSHronika.rs ponudio je mogućnost besplatnog oglašavanja restoranima koji nude uslugu dostave tokom trajanja Vanrednog stanja u Srbiji.

Preko 15 restorana oglasilo se na našem portalu, a svi oni, šalju i pet obroka nedeljno volonterima u Call-centru Color Media Communications koji pomažu našim starijim i najugroženijim sugrađanima tokom trajanja vanrednog stanja.

Pandemija virusa korona potresla je ekonomiju širom sveta, a uslediće i brojne negativne posledice po poslovanje brojnih privrednika. Ipak, restorani i ugostitelji svih vrsta, rešenje za opstanak pronašli su u dostavi hrane, čak i ako ranije nisu imali ovu uslugu, ali su je sada uveli. Iako se od juče polako otvaraju neka preduzeća i pojedinim privrednicima će posao polako početi da se vraća u normalu, to još uvek nije slučaj sa kafićima i restoranima za koje se pretpostavlja da bi mogli da otvore svoja vrata za posetioce u najboljem slučaju tek nakon prvomajskih praznika.

Nedavno smo vam predstavili nekoliko restorana i ugostitelja koji na vašu adresu, čak i u ovim vanrednim okolnostima donose sveže pripremljena jela iz njihove kuhinje, a danas vam predstavljamo još neke od njih.

Palačinkarnica Filharmonija postoji od decembra 2018. godine i nalazi se na Novoj Detelinari u ulici Janka Čmelika na broju 25. Njihov asortiman zasniva se na slatkim i slanim palačinkama, a one mogu biti obične, pohovane ili posne (u vreme Velikog posta svaki dan, a izuzev tokom Velikog posta u ponudi su svake srede i petka). Ono što posebno izdvajaju jesu njihove Specijal slatke palačinke, na koje su veoma ponosni jer su postale pečat njihovog preduzeća. Takođe, u ponudi imaju i šest vrsta šejkova, a dostavu svojih specijaliteta rade od prvog dana poslovanja i to svakodnevno u vremenskom periodu od 10 do 22:30 časova. S obzirom da je trenutna situacija dovela do toga da veliki broj firmi sa kojima sarađuju trenutno ne radi, zadovoljni su odzivom građana, posebno u predvečernjim i večernjim časovima. Takođe, broj novih i stalnih mušterija se svakodnevno povećava, čemu je, kako kažu, svakako doprinela i reklama na našem portalu. Svojim kupcima poručuju da ostanu kod kuće, da se strpe još malo, kako bismo svi zajedno što pre prevazišli i pobedili ovu pošast. Isto tako, najhrabrijim volonterima čestitaju na njihovoj dobroti, nesebičnosti i pružanju pomoći najugroženijim građanima. “Pojedini volonteri znaju da smo uz sve njih u ovim teškim trenucima i da dajemo svoj doprinos u skladu sa našim mogućnostima. Ljudima koji su ostali bez posla poručujemo da ne gube nadu, ostanu hrabri i u budućnosti traže bolje radno mesto za sebe sa boljim poslodavcima koji ih neće otpisati u teškim vremenima. Bitno je ostati čovek”, poručuju iz Filharmonije. Svoju poslasticu možete naručiti putem telefona: 062/963-95-25.

Nacho Sombrero Bar nudi vam mogućnost da osetite ukus Meksika u Novom Sadu. Ovaj lokal je već svima vrlo dobro poznat po svojoj jedinstvenoj meksičko-teksaškoj fast-food hrani koja oduševljava sve istinske gurmane i ljubitelje pikantnog. Najatraktivniji su Burritosi koje kombinujete sami po svojoj želji. Iz njihove ponude se posebno izdvaja Burrito mućo grande, zapečena tortilja sa grilovanim pilećim fileom ili mlevenim mesom, kao i brojnim meksičkim začinima. Takođe, imaju i posni burrito sa povrćem (kukuruz, pasulj, grašak, šargarepa, pirinač, paprika, salsa). Uz burritose možete da kombinujete nachose sa sosom po vašem izboru, blagim ili ljutim. Ljubiteljima testenine, Nacho Sombrero Bar preporučuje prave meksičke paste: Penne Carne Picada, Penne Mex Con Pollo, Penne Mexicana i Penne Mex Pesto Creme. Svaki obrok moguće je zasladiti slatkim tortiljama. Najukusnije meksičke specijalitete Nacho Sombrero Bar donosi na vašu adresu, svakog dana od 12 do 22 časa, osim nedeljom koja je neradna. Porudžbine je moguće izvršiti putem telefona: 060/05-45-222. 

Restoran “Shiraz” je mesto gde imate priliku da probate spoj tradicionalnih i nesvakidašnjih gastronomskih specijaliteta. Smešten je u ulici Ćirpanova 36, a jedan od glavnih aduta ovog restorana jeste upravo svetski priznati i njihov glavni kuvar, dobitnik dve svetske zlatne medalje, Boban Ćirić. I u vreme vanrednog stanja svakog dana vrše dostavu od 9 do 21 čas, a za svaku porudžbinu preko 2.000 dinara, dostava je besplatna. “Ostanite kod kuće i pripremanje hrane prepustite nama. Iako ljudi ne mogu da dođu u Shiraz – Shiraz dolazi kod vas!” poručuju iz restorana i veruju da će njihova jela dalje da govore umesto njih. Svoje omiljene specijalitete možete poručiti pozivom na broj: 062/744-729. 

Autor: NsHronika
Foto: Promo, privatna arhiva restorana