Početna Gradske teme Današnji “Heroj dana” je Stevan Tot, radnik “Čistoće”

Današnji “Heroj dana” je Stevan Tot, radnik “Čistoće”

Kao nastavak akcije “Heroj ulice” iz prošle godine, Grad Novi Sad pokrenuo je novu – “Heroj dana” u kojoj će Novosađani predlagati svoje heroje koji im pomažu da što bezbednije i humanije provedu vreme pandemije.

Teško je među onima koji su svakodnevno na našim ulicama i u službi svojih sugrađana izdvojiti nekog posebno, jer za JKP “Čistoća” svi radnici su na svoj način heroji. Jedan od njih je Stevan Tot, koji putuje svakog dana iz Budisave u Novi Sad, kako bi odradio svoj zadatak. Stevan je vozač kamiona-autosmećara, koji je uposlen na pražnjenju kontejnera na području Limana i Grbavice. Već više od deceniju, koliko radi u JKP “Čistoća”, on je na istom ili sličnom zadatku. Radi u Službi za odlaganje otpada i zajedno sa kolegama daje maksimalni doprinos kako bi posao JKP “Čistoća” u ovim okolnostima nesmetano funkcionisao i kako bi naš grad bio čist i bezbedan za sve njegove stanovnike. Zbog svega navedenog, Stevan je naš današnji “Heroj dana”!

Medicinski radnici, apotekari, radnici gradske čistoće, prodavci u samoposlugama, volonteri, dostavljači hrane pa i naši stari sugrađani koji svojim ostankom u samoizolaciji čine da nam svim vreme pandemije prođe što bezbednije i humanije – svi su oni naši “Heroji dana”.

Pošaljite svoje predloge i pomozite nam da ih sve predstavimo javnosti i istaknemo koliko nam je važno to što rade. Svoje predloge pošaljite nam e-mail adresu: herojulice021@gmail.com

Medijski pokrovitelji akcije su Color Media Communications, list “Dnevnik”, Novosadska TV, Dunav TV i RTV Pančevo.

Sponzor akcije je AMS osiguranje.

Autor: NsHronika
Foto: Privatna arhiva